avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre succesiune

Tata(decedat 2015) a construit in curtea bunicilor doua anexe in care a si locuit dupa iesirea la pensie (an.2000),dar fara a face acte pt constructii (proprietate teren ,autorizatie constructie).Acum cand se va face succesiunea dupa bunici (bunicul decedat 1973,bunica decedata 2008),constructile si alte investitii facute de tata in curtea bunicilor au dreptul si ceilalti frati ai lui? Bunica fiind in viata cand a construit.
Ce acte sant necesare pt dezbaterea mosteniri dupa bunici la notar ?
In cazul in care nu ne vom intelege ce trebuie facut pt a ajunge in instanta?(ce ar trebui in plus fata de notar).
Ultima modificare: Joi, 14 Septembrie 2017
sorin33, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 19:09, 14 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Sper ca tatal dumneavoastra sa fi strans actele cu care a cumparat materialele sau orice alte acte care ar dovedi ca el a construit acele imobile cu banii lui sau macar fratii lui sa recunoasta acest lucru.
Cand se va dezbate succesiunea solicitati si accesiunea imobiliara.
La notar sunt necesare:
- certificate de deces
- acte de stare civila care atesta descendenta si dreptul de a mosteni
- actele de proprietate ale bunurilor ce intra in masa succesorala.
la instanta sunt necesare aceleasi acte la care se va adauga si un certificat ca mostenirea nu s-a dezbatut la notar.
La actele enumerate se vor adauga alte acte solicitate de notar si 2 martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune bunica gina taban gina taban Buna ziua,bunica a avut 2 copii,ea a decedat,unul din fii a decedat si acesta din urma are 3 copii.Fiul decedat a avut o garsoniera la care 2 din copii au ... (vezi toată discuția)
Certificat ca nu s-a facut succesiune dupa bunicul meu.la o succesiune ... nicupiciu nicupiciu Certificat ca nu s-a facut succesiune dupa bunicul meu.La o succesiune dupa bunica mea, parintii nefacand-o, mi s-a cerut de catre notar certificat ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire de la bunici ma_ria ma_ria Buna seara, bunicii au murit, unul in 1992, celalalt in 2000 si nu s-a dezbatut mostenirea din varii motive. In prezent mai traiesc doi dintre cei 6 frati, ... (vezi toată discuția)