avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren sub linii transport energie electrică, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren sub linii transport energie electrică, reglementări construcție

Doresc sa cumpar un teren deasupra caruia trec linii de curent.Nu sunt stalpi inalti (inalta tensiune) ci stalpi obisnuiti dar cu transformatoare pe ei ( cred ca medie tensiune) La ce distanta fata de ei pot construi?
Cel mai recent răspuns: laurentiuu , utilizator 13:58, 15 Septembrie 2017
In primul rand ca nu este sigur daca puteti construi ceva, deci inainte sa cumparati terenul, pentru informare, solicitati un certificat de urbanism.
Este teren intravilan, deci se poate construi. Primaria elibereaza certificatul de urbanism, ca nu are ea treaba cu cez/enel si apoi descurcate.Problema vine de la electrica.Daca nu iti da aviz? Vreau concret legea. La ce distanta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca este teren intravilan asta nu inseamna ca automat se si poate construi. Sfatul meu este ca inainte de a cumpara terenul sa obtineti certificatul de urbanism de la primarie si pe baza lui sa intrebati eventual si la enel. Invers spus, nu va recomand sa faceti o achizitie de teren pe baza unei lecturari si a unei interpretari de text data de dvs. unui ordin sau unei norme de lege in care se prevad niste distante.
In fine, am inteles, doriti legea, poate ca cineva va indica textu care va intereseaza.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atentie sporita cu astfel de situatii deoarece sunt de notorietate cazurile in care au fost achizitionate terenuri intravilane avand cate un stalp apartinand electrica,initial s-a asigurat posibilitatea construirii si ulterior nu au putut fi obtinute documentele,
Dupa ani de instanta ,unii proprietari au reusit sa obtina o chirie pentru stalpul de pe teren -chirie care insa nu acopera castigurile preconizate din activitatile economice pentru care au fost achizitionate terenurile
Sunt perfect de acord cu dvs.De la primarie au zis ca din punctul lor de vedere se poate construi, imi elibereaza si certificat de urbanism dar cel mai bine e sa intreb la electrica. Terenul imi permite departare mare fata de liniile de curent.(15-20m)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. am un teren intravilan arabil, stalpi de inalta pe parcela alaturata. ce dist…? AmberMag AmberMag Bună ziua, Detinem un teren intravilan arabil de 1750 metri pătrați, situat lângă o linie de înaltă tensiune aflată pe parcela vecină, la ... (vezi toată discuția)
Enel are stalpi de inalta tensiune pe terenul meu- pot construi ? teo_dor teo_dor Doresc sa ridic o casa pe un teren al socrului meu, dar pe care sunt amplasati stalpi de inalta tensiune. Cu putin timp in urma s-a facut cadastrul si ... (vezi toată discuția)
Va salut! am un teren cu suprafata de 688mp iar pe deasupra terenului ... DRLMarket DRLMarket Va salut! Am un teren cu suprafata de 688mp iar pe deasupra terenului trec din spusele celor de la DELGAZ, fire de inalta tensiune. Ideea este ca eu cand am ... (vezi toată discuția)