avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... TEREN PROPRIETATE PRIVATA TRAVERSAT DE LINII DE INALTA ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

TEREN PROPRIETATE PRIVATA TRAVERSAT DE LINII DE INALTA TENSIUNE

Buna ziua
Am primit de la bunica mea ,(am facut act de vanzare cumparare ca sa nu am probleme ), un teren intre blocuri ,in 2000.Aceste teren este traversat de 2 linii de inalta tensiune iar pe suprafata lui sunt si 3 stalpi de beton .Am cerut despagubiri de la electrica si mi-au spus ca de ce am cumparat terenul cu stalpi pe el ,si ca nu este lege pentru despagubiri ,dar pamantul a fost al familiei mele din tot deauna .
In 2008 am construit ,cu toate aprobarile necesare ,proiect ,autorizatie ,etc ,o ANEXA GOSPODAREASCA din panouri tip sandwich si lemn ,(locuinta nu sa putut aproba )Am tras ,apa,canal, gaze+CT ,TV,....
Am facut receptia cu arhitectul si responsabilul de la primarie care au cofirmat ca totul este conform proiectului
Cand au venit pentru bransament cei de la CEZ ,care mi-au dat acceptul la inceput ,acum nu au mai fost de acord cu amplasarea ,fiind aproape de liliile de tensiune . Pentru acord au propus sa mut stalpii pe bani mei
Prima intrebare :este su nu lege in privinta acordarii de despagubirii pentru prezenta stalpilor pe terem,a mai castigat cineva procese cu CEZ-ul
A doua ; este prevazut undeva ca trebuie sa suporte proprietarul cheltuielile

Multumesc
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 12:42, 27 Decembrie 2009
Va raspund punctual:
--exista multe cazuri in care proprietarii au castigat in instanta procese impotriva electrica deoarece terenurile le-au fost afectate de liniile de inalta tensiune ( neputand sa construiasca pe acele terenuri)
--nu este prevazut nicaieri ca dumneavoastra trebuie sa suportati cheltuielile privind mutarea acelor stalpi!
Oricum , un proces cu electrica este de lunga durata fiindca ei folosesc toate caile procedurale de atac! Cel mai bine ar fi sa va intelegeti la impartirea eventuala a cheltuielilor privind mutarea acelor stalpi...nu pot fi mai mari de cateva mii de RON!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate extravilana cu 7 stalpi electicitate . simpatyk simpatyk Buna ziua. Uitati care este problema am 2 hectara de pamant extravilan si am pe acest pamant 7 stalpi de electricitate an lungimea parcelei chiar pe mijloc si ... (vezi toată discuția)
Teren sub linii transport energie electrică, reglementări construcție laurentiuu laurentiuu Doresc sa cumpar un teren deasupra caruia trec linii de curent.Nu sunt stalpi inalti (inalta tensiune) ci stalpi obisnuiti dar cu transformatoare pe ei ( cred ... (vezi toată discuția)
Despagubiri energie electrica ifrim lavinia ifrim lavinia buna! Ma numesc ifrim lavinia am o proprietate in centrul satului unde am in curte un transformator si 3 stalpi de la energie electrica. Am facut ... (vezi toată discuția)