avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Procedura in camera preliminara, art 340, 341 ncpp
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Procedura in camera preliminara, art 340, 341 ncpp

Am depus o plangere judecatorului de camera preliminara cu privire la solutia de clasare a Parchetului mentinuta de primul-procuror, cu privire la o fapta penala.

La termenul fixat pentru judecata, s-a constatat ca partea vatamata (adica eu) a fost citata, procurorul era prezent, dar faptuitorul nu ("din greseala" a fost citata alta persoana!!!). M-as fi asteptat sa se acorde un alt termen, pentru citarea faptuitorului.

Mi s-a dat cuvantul, dupa care i s-a dat cuvantul procurorului.

M-am mirat ca se purcede la dezbateri fara ca faptuitorul REAL sa fi fost citat. Dar, mi-am sustinut punctul de vedere, fara sa ridic exceptia cu privire la necitarea legala a partilor.

La sfarsit, instanta a ramas in pronuntare.

INTREBARE: E legala o astfel de procedura? Adica, e posibil sa se dezbata cauza fara ca faptuitorul sa fi fost citat?

Mie imi pare ca e ca un fel de antepronuntare.
Ultima modificare: Vineri, 15 Septembrie 2017
haiawata, utilizator
Cel mai recent răspuns: haiawata , utilizator 17:18, 15 Septembrie 2017
Trebuia sa fie legal citat pentru a se trece la judecarea cauzei.
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Pai atunci, ce facem noi aici? E adevarat ca "faptuitorul" era o persoana importanta.

Ma rog, acuma concret: ce se poate face de catre mine daca judecatorul se pronunta in aceasta situatie? Si se va pronunta, cu siguranta... Caci, nu mai am nici o cale de atac.

Cred ca judecatorul s-a gandit sa nu mai deranjeze "faptuitorul", care este o persoana importanta, daca oricum are de gand sa-mi respinga plangerea.... Numai ca nu e legal...

Multumesc.
haiawata, utilizator
Drepturile intimatului sunt vatamate daca nu a fost citat legal nu ale dvs.
Mda... va multumesc.

Mi-e lehamite, oricum...

Cum sa ma astept sa analizeze corect nelegalitatea si netemeinicia solutiei de clasare daca el, judecatorul, nu respecta CODUL DE PROCEDURA? Macar atata sa stie si el, daca e judecator pe penal... doua legi: CODUL PENAL si CODUL DE PROCEDURA PENALA, caci restul nu am pretentia sa le stie pe dinafara, cate acte normative sunt in tara asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necitare făptuitori plângere împotriva soluției de clasare art. 341 c.p.p. Primul Primul Bună ziua! Sunt parte vătămată într-un dosar penal. Prin rechizitoriu s-au dispus: 1. Trimiterea în judecată a Suspectului 1. 2. Clasarea ... (vezi toată discuția)
Motiv recuzare procuror ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua! Sunt parte in 2 dosare penale, instrumentate de acelasi procuror. Dosarele penale au anumita legatura dar cererea de conexare mi-a fost refuzata. ... (vezi toată discuția)
Solutie de renuntare la urm. penala danaa1 danaa1 Procurorul de caz, prin ordonanta a dispus solutia de renuntare la urm. penală fata de niste inculpati. Dosarul e la instanta, dar pana in prezent nu am ... (vezi toată discuția)