Am depus o plangere judecatorului de camera preliminara cu privire la solutia de clasare a Parchetului mentinuta de primul-procuror, cu privire la o fapta penala.
La termenul fixat pentru judecata, s-a constatat ca partea vatamata (adica eu) a fost citata, procurorul era prezent, dar faptuitorul nu ("din greseala" a fost citata alta persoana!!!). M-as fi asteptat sa se acorde un alt termen, pentru citarea faptuitorului.
Mi s-a dat cuvantul, dupa care i s-a dat cuvantul procurorului.
M-am mirat ca se purcede la dezbateri fara ca faptuitorul REAL sa fi fost citat. Dar, mi-am sustinut punctul de vedere, fara sa ridic exceptia cu privire la necitarea legala a partilor.
La sfarsit, instanta a ramas in pronuntare.
INTREBARE: E legala o astfel de procedura? Adica, e posibil sa se dezbata cauza fara ca faptuitorul sa fi fost citat?
Pai atunci, ce facem noi aici? E adevarat ca "faptuitorul" era o persoana importanta.
Ma rog, acuma concret: ce se poate face de catre mine daca judecatorul se pronunta in aceasta situatie? Si se va pronunta, cu siguranta... Caci, nu mai am nici o cale de atac.
Cred ca judecatorul s-a gandit sa nu mai deranjeze "faptuitorul", care este o persoana importanta, daca oricum are de gand sa-mi respinga plangerea.... Numai ca nu e legal...
Cum sa ma astept sa analizeze corect nelegalitatea si netemeinicia solutiei de clasare daca el, judecatorul, nu respecta CODUL DE PROCEDURA? Macar atata sa stie si el, daca e judecator pe penal... doua legi: CODUL PENAL si CODUL DE PROCEDURA PENALA, caci restul nu am pretentia sa le stie pe dinafara, cate acte normative sunt in tara asta.