avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donație bani unuia dintre soți pentru cumpărare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donație bani unuia dintre soți pentru cumpărare imobil

Buna ziua.
Eu si fratele meu, casatoriti amandoi, dorim sa cumparam un apartament din banii donati de parintii nostrii. Vrem sa excludem sotul / sotia din contractul de vanzare. M-ar interesa sa stiu daca putem face contractul doar pe numele noastre, fara ca parintii sa faca, la randul lor, contract de donatie a banilor catre noi.
Putem dovedi doar cu extrasul bancar ca am primit banii de la parinti.
Poate fi atacat ulterior acest contract(in caz de divort, de ex, banii nefiind castigati in timpul cadatoriei niciunuia dintre noi).

Va multumesc

Violeta G
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: jvg , utilizator 15:52, 15 Septembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire fara drept sot/sotie 1Gabriel 1Gabriel Buna ziua! Parintii mei doresc sa-mi lase mostenire o casa+teren. Se poate trece pe numele meu fara sa aiba dreptul fratii sau sotia la ea? Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Donatie matrusca matrusca Tatal meu a cumparat o casa de la societatea la care lucreaza,casa care a fost locuinta de serviciu timp de 30 de ani. Casa a fost cumparata de catre mine si ... (vezi toată discuția)
Donatie essteffan essteffan Buna ziua, In primul rand o sa multumesc anticipat tuturor celor care raspund la aceasta solicitare. Sotia mea a primit de la parinti o bucata de pamand ... (vezi toată discuția)