avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie limita de varsta

La data de 23 04 2015 s-a emis decizia de pensionare anticipata partial
Datorita faptului ca pensia era extrem de mica m am angajat si am facut cererE de renuntare la plata pensiei anticipate.
La momentul implinirii varstei de 60 si 7 luni mai precis luna iulie 2017 am facut cerere de reluare in plata a pensiei deoarece aceasta era varsta mentionata in decizia de pensionare
Nu am mai primit o alta decizie de pensionare in care sa ma anunte cu noile modificari. ci am primit pensia in val de 705 lei in conditiile care am un punctaj de 0,9170 si valoarea punctului de pensie este 1000 lei.
Din calculele mele rezulta o pensie de 901,7 lei si eu primesc 705 lei fap ce ma face sa gandesc si asa iese din calcule cainca imi aplica penalizarea de 21,75%
Va rog sa mi se faca o recalculare ,si sa mi spuneti cui sa ma adresez in aceasta situatie pentru a reglementa situatia.
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 15 Septembrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:55, 15 Septembrie 2017
Pensia va recalculata in momentul trecerii la limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o nelamurire legata de modul de recalculare a pensiei. ... Sorinr12 Sorinr12 Buna ziua, Am o nelamurire legata de modul de recalculare a pensiei. In septembrie 2023 am iesit la pensie partial anticipat cu o diminuare de 6,4%. Conform ... (vezi toată discuția)
Durata penalizare pensie adryanaiulya adryanaiulya Buna ziua, ma numesc Morariu Onorica, sunt la pensie anticipata partial (pensie de asigurari sociale dupa cum se specifica pe decizie), am o vechime in munca ... (vezi toată discuția)
Informatii pensie de invaliditate bivan bivan Buna ziua, va relatez urmatoarea situatie : sunt nascuta 12.09.1961 (sex F), in perioada 1980-1984 am urmat studii universitate cursuri de zi. Incepand cu 1 ... (vezi toată discuția)