avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot lua concediu de creștere copil?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot lua concediu de creștere copil?

Buna ziua, Am nascut in Italia in luna aprilie , indeplinesc conditiile pt a lua concediu de crestere copil deoarece am 16 luni in ultimele 24 muncite,..medic de familie la fata in romania ..doar ca in perioada urmatoare as vrea sa stau in italia pt toate controalele la bebe si vaccinurile deoarece anul trecut in romania mi-au omorat copilul datorita superficialitatii medicilor, dar o sa revin in cateva luni in Romania
In dosar tre sa dau o declaratie cu motivul nasterii in Italia (acesta este intemeiat ) si inca una cum ca am rezidenta pe teritoriul tarii, astea le.am facut...urmeaza sa ma duc in romania sa depun dosarul ..
Intrebarea mea imi accepta dosarul? am inteles de la ceva fete ca ar putea sa se faca control acasa asa este?in cat timp ar veni controlul?
Multumesc !
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:35, 16 Septembrie 2017
Nimeni nu va poate spune in cat timp va vine controlul AJPIS.

OUG 111/2010
art.12
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență se acordă în situația în care solicitantul îndeplinește cumulativ următoarele condiții:
a) este cetățean român, cetățean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reședința pe teritoriul României;
c) locuiește în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile și se ocupă de creșterea și îngrijirea acestuia/acestora.

art.16
....
(2) Dreptul la indemnizațiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 și art. 9 alin. (4) și (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:
.....
h) în situația în care beneficiarul nu mai îndeplinește condițiile prevăzute la art. 12;
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil in cazul mutarii in alt stat din spatiul european? silviuovidiuzian silviuovidiuzian Buna ziua, am o intrebare la care inca nu am reusit sa gasesc un raspuns , nci pe forumuri nici in lege (poate nu reusesc sa o interpretez corect) . As dori ... (vezi toată discuția)
Daca ma stabilesc in germania voi mai primi indemnizatia pentru ccc? ContSters116232 ContSters116232 Buna ziua, mai am dreptul pana in luna ianuarie anul urmator la indemniazatia de crestere a copilului si as dori sa stiu daca ma stabilesc in germania cu ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie mariapop22 mariapop22 buna daca parintii necasatoriti nu mai pot sa stea impreuna se suspenda stimulentul de insertie luat de tatal?cine trebuie sa anunte? (vezi toată discuția)