avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire, vânzare de către unul dintre moștenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire, vânzare de către unul dintre moștenitori

Un apartament 68mp ramas mostenire de la tata. Masa succesorala facuta.Mostenitori eu, mama, fratele meu. Mama doreste sa vanda apartamentul. Poate ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:37, 16 Septembrie 2017
Da, poate, fie sa-si vanda partea care-i revine, fie sa ceara partajul care se poate face prin buna intelegere sau la licitatie publica, urmata de distribuirea pretului proportional cu cota fiecaruia.
Buna ziua,
Mama poate sa vanda partea ei sau solicitand iesirea din indiviziune (inteleg ca s-a dezbatut mostenirea), va solicita bunul in materialitate, va achita sultele si va vinde.
Dacă doriți să vindeți întregul apartament, proprietari sunteti toti 3. Deci numai împreună puteti vinde.
Dacă mama dorește să vândă numai partea dansei de 5/8, o poate face singura, urmând ca respectivul cumpărător să rămână în locul mamei, în indiviziune cu dvs si fratele.
Dar presupun ca va aflati in prima situație...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare apart dumas2000 dumas2000 Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)
Partaj in instanta assportiva assportiva Buna seara! In cazul in care unul din mostenitori doreste sa faca partajul in instanta, din ce stiu instanta poate dispune una din urmatoarele solutii: ori ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune. rog lamuriri A987 A987 Buna ziua. Nu stapanesc termenii juridici si de asta va rog sa ma lamuriti \"babeste\". Parintii au decedat, succesiunea este facuta. Dar unul dintre ... (vezi toată discuția)