avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1203 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA - norma de venit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA - norma de venit

Buna ziua,

doresc sa deschid un pfa la norma de venit cu codul CAEN 6202. Acest cod CAEN imi permite doar sa prestez servicii de consultanta in IT. Eu pe langa consultanta voi trebui sa fac si ceva development. Facturele le voi emite din PayPal cu textul de Consultanta pentru proiecte. In cazul unui control voi fi verificat asupra muncii mele, sau cum va avea loc? Imi va cere la control contractul dintre mine si persoana cu care colaborez?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:08, 21 Septembrie 2017
In Codul fiscal avem:



ART. 69 - Stabilirea venitului net anual pe baza normelor de venit

[...]

(6) Dacă un contribuabil desfășoară două sau mai multe activități care generează venituri din activități independente, altele decât venituri din profesii liberale și din drepturi de proprietate intelectuală, definite la art. 67 , venitul net din aceste activități se stabilește prin însumarea nivelului normelor de venit corespunzătoare fiecărei activități.



Avand in vedere citatul de mai sus, este foarte probabil ca - la un eventual control - sa se urmareasca daca s-au desfasurat activitatile corespunzatoare codului CAEN.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Septembrie 2017
Iulian MANEA, Contabil
Deci e obligatoriu sa am un contract semnat pe consultanta? Pentru ca as putea sa nu am o hârtie la mâna. Sincer nu îmi dau seama cum ar verifica ei cum fac eu consultanta sau altceva.
Cel care declara ca desfasoara o anumita activitate trebuie sa dovedeasca ca a desfasurat-o pe aceea, nu alta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare pfa servicii it claudiu_2012 claudiu_2012 Buna ziua. Sunt angajat la o firma de consultanta software (functia consultant implementare). As vrea sa deschid un PFA si sa ma ocup de service IT si nu stiu ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit sau sistem real? MiriamS MiriamS Salutare, Doresc sa creez un PFA si nu stiu care ar fi mai ok, norma de venit sau sistem real tinand cont ca incasarile pe an sunt cam de 90 de mi de euro, ... (vezi toată discuția)
Pfa pe codul caen 6202 la norma de venit - intrebari cu noile schimbari danyboy danyboy Buna ziua, Am si eu cateva intrebari legate de un PFA pe codul CAEN 6202 la norma de venit: 1. Mai exista norma de venit pentru IT (creare the software ... (vezi toată discuția)