avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical persoană care plătește CASS fără ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical persoană care plătește CASS fără să fie angajată

As dori sa stiu daca o persoana cu firma,dar fara activitate,si fara a obtine venituri salariale dar platindu-si contributiile la sanatate , poate beneficia de concediu medical in caz de boala.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 11:44, 22 Septembrie 2017
Da, dar trebuie sa faceti un contract lunar cu Casa de Sanatate si sa platiti o contributie de 0.85% din salariul minim (0.85% x 1450 = 13 lei).
Eu am contract dinainte cu casa OPSNAJ si platesc lunar la salariu mediu pe economie,respectiv 80 lei. In cazul acesta beneficiez de concediu medical platit?Multumesc.
Nu. Se face cu Casa OPSNAJ acel contract de care am zis mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Risc maternal sau concediu medical? bogdanstan80 bogdanstan80 buna ziua, sotia mea este insarcinata cu gemeni si a avut deja 2 internari. i s-a spus sa stea la pat si sa ia concediu de risc maternal. salariul brut este ... (vezi toată discuția)
Concediul medical pentru pfa (ccc) mirabelabruma mirabelabruma buna ziua ,mar interesa sa stiu daca am dreptul la concediul medical cel de 126 zile de dinainte si de dupa nasterea copilului.eu in mai trebuie sa nasc dr.de ... (vezi toată discuția)
Concediu sarcina si lehuzie pfa+contract de munca MIR ANDY UNIVERSAL SRL MIR ANDY UNIVERSAL SRL am fost azi la casa de sanatate sa intreb pe ce baza se calculeaza concediul de sarcina si lehuzie in cazul pfa ( dupa veniturile estimate sau dupa cele ... (vezi toată discuția)