avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie P-V intocmit in lipsa
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie P-V intocmit in lipsa

Am primit prin posta un proces/verbal prin care am primit amenda pentru parcare neregulamentara.
Vrealu sa cer anularea procesului verbal deoarece
1. nu posed masina cu nr. repectiv de inmatriculare, nici nu stiu a cui este.
2. in ziua respectiva ma aflam in localitatea de resedinta, nu in loc. in care "am parcat neregulamentar" ( nu am fost in viata mea acolo).
Procesul verbal a fost incheiat de politia comunitara si nu inteleg de unde pot avea ei datele mele (toate datele din PV sunt corecte) .
Sau si in acest caz (la fel ca la radarele fixe) trimit posesorului autoturismului o instiintare prin care acesta trebuie sa declare cine a condus masina in ziua respectiva? !

Va rog frumos sa-mi spuneti pe ce motive as putea sa-mi intemeiez plangerea si ce dovada ar trebui sa anexez ca sa dovedesc ca in ziua respectiva nu m-am aflat in localitatea x?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 10:55, 4 Octombrie 2009
Ce motiv mai bun va trebuie atat timp ce nu detineti si nici nu ati detinut vreodata masina cu nr respectiv? Pur si simplu cereti anulare aprocesului verbal pe motiv ca nu dvs ati savarsit acea fapta si ca nu detineti acel autoturism.
Si faceti o cerere la serviciul inmatriculari auto, solicitand sa precizeze daca ati avut vreodata in proprietate autoturismul cu nr respectiv. Ei sunt obligati sa va raspunda in termen de maxim 30 de zile. Iar raspunsul primit il depuneti ca si proba in instanta.
Multumesc pentru rapsunsul prompt :)
totusi, mai am o intrebare.
dovada primita de la serviciul de inmatriculari auto poate fi trimisa si mai tarziu decat plangerea? pentru ca sunt sigura ca cele 15 zile de la comunicare vor trece pana primesc eu raspunsul de la inmatriculari auto.
precizez ca vreau sa solicit judecarea in lipsa deoarece ar trebui sa ma deplasez cca 400 de km pana in loc. in a carei raza se afla judecatoria.
Primele dou motive invocate de dvs.,dovedite cu acte,sunt in masura sa duca la anularea procesului verbal de contraventie.Formulati contestatie,atasand la aceasta actele doveditoare ale afirmatiilor dvs.si in mod cert va fi admisa de catre instanta
Da, puteti solicita si judecarea in lipsa. conform CPr.Civ. ,invocand ca trebuie sa va deplasati cca 400 de km pana in loc. in a carei raza se afla judecatoria.
Succes!
sandrada a scris:

Multumesc pentru rapsunsul prompt :)
totusi, mai am o intrebare.
dovada primita de la serviciul de inmatriculari auto poate fi trimisa si mai tarziu decat plangerea? pentru ca sunt sigura ca cele 15 zile de la comunicare vor trece pana primesc eu raspunsul de la inmatriculari auto.
precizez ca vreau sa solicit judecarea in lipsa deoarece ar trebui sa ma deplasez cca 400 de km pana in loc. in a carei raza se afla judecatoria.

Daca nu va puteti deplasa la termenul de judecata, dupa ce primiti raspunsul de la serviciul inmatriculari auto, (va feceti si dvs o copie xerox pentru orice eventualitate) si o trimiteti pe adresa Judecatoriei, prin posta cu confirmare de primire.
Dar atentie , sa nu uitati sa specificati numarul dosarului si termenul de judecata.

Alte discuții în legătură

Ridicare auto politia locala rofuletz87 rofuletz87 Sunt reprezentantul unei firme ce detine mai multe autoturisme. Mi-a fost ridicată una dintre masini pe motivul că ar fi blocat calea de acces într-o ... (vezi toată discuția)
Retinere permis auto loricul loricul Am fost oprit in trafic de agentul de politie care mi-a intocmit proces-verbal pentru depasirea vitezei legale in localitate. Acesta sustinea ca radarul montat ... (vezi toată discuția)
Amenda radar fix costy31 costy31 am primit acasa un PV cu amenda de la un radar fix precum am condus in localitatea respectiva cu 75 km/h pe un drum unde era limita de 50 km/h.data era ... (vezi toată discuția)