avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... semnarea de act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

semnarea de act aditional

Buna ziua,
sunt salariat intr-o firma multinationala. mi s-a propus o formare pentru a avansa pe un alt post, formare care costa 5500€. pentru aceasta sunt obligat sa semnez un act aditional la contract prin care ma angajez sa nu plec din firma pe o perioada de trei ani de la terminarea formarii. mentionez ca formarea are loc dupa orele de lucru, de la 16.00 la 19.00, 4 zile din 5, timp de sase luni.
este valabil acest act aditional (nu-mi vor fi platite ore suplimentare)
multumesc
Cel mai recent răspuns: alexa26 , utilizator 20:06, 5 Octombrie 2009
Ma scuzati ca inoportunez dar este interesanta speta.
Dupa cate am inteles, nu este o formare profesionala ci un curs necesar persoanelor care vor sa avanseze.Poate fi considerat "initiat de angajator"?
Nu este vorba de optiunea celor interesati daca vor sa avanseze?
Cheltuielile sunt suportate de angajator daca le-a avansat costul?
Discutabil este si interpretarea "presupune scoaterea partiala/integrala din activitate" -aici se pare ca nu presupune!
Pe asta se bazeaza angajatorul - pe interpretari!
Cazul este acesta:

O societate comerciala considera ca cel mai bine pentru ea pentru a obtine oamenii necesari pentru anumite posturi este ca sa organizeze niste cursuri cu anumite persoane selectate. In acest sens incheie un contract cu o firma specializata care sa predea lectiile. In acelasi timp societatea comerciala incheie contracte cu anumite persoane fizice (intamplator sau nu, unele sunt angajate ale societatii, are vreo importanta?) prin care societatea se angajaza sa plateasca cursurile in schimbul unei fidelitati de trei ani si cu care acestea din urma sunt de acord.

Dupa parerea mea salariatul nu are nici un drept legat de acest curs, gen ore libere platite sau compensate.
Sunt perfect de acord, dar toate bune si frumoase pana la parerea angajatului... prima impresie a mea este faptul ca dl respectiv nu prea ar fi multumit de un astfel de program (mai ales ca sunt si anumite costuri si daca ar vrea sa plece din firma asta ar insemna sa plateasca valoarea cursului proportionala cu perioada care nu mai ramane). Deci am tratat "problema" din pct de vedere al angajatului, mai putin al angajatorului. La urma urmei, actul aditional este un act de acord al partilor :whistle:
daca il semnezi este valabil
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Concediu de studii platit ioana_gr ioana_gr Stiam ca angajatorul este obligat sa plateasca angajatului 10 zile de concediu pentru studii, pentru persoanele de pana in 25 de ani pentru care nu a asigurat ... (vezi toată discuția)
Formare profesionala in week-end Hellenne Hellenne Pantru cursurile de formare profesionala desfasurate in perioada week-end-ului, salariatii pot beneficia de zile libere ? care este cadrul legal pentru aceatsa ... (vezi toată discuția)
Formare profesionala dupa serviciu mihaipreotescu mihaipreotescu Buna ziua! Institutia la care lucrez vrea sa ma trimita la un curs de formare profesionala, cu durata de 136 ore, dupa orele de program si fara scoatere din ... (vezi toată discuția)