Buna ziua,
sunt salariat intr-o firma multinationala. mi s-a propus o formare pentru a avansa pe un alt post, formare care costa 5500€. pentru aceasta sunt obligat sa semnez un act aditional la contract prin care ma angajez sa nu plec din firma pe o perioada de trei ani de la terminarea formarii. mentionez ca formarea are loc dupa orele de lucru, de la 16.00 la 19.00, 4 zile din 5, timp de sase luni.
este valabil acest act aditional (nu-mi vor fi platite ore suplimentare)
multumesc
Ma scuzati ca inoportunez dar este interesanta speta.
Dupa cate am inteles, nu este o formare profesionala ci un curs necesar persoanelor care vor sa avanseze.Poate fi considerat "initiat de angajator"?
Nu este vorba de optiunea celor interesati daca vor sa avanseze?
Cheltuielile sunt suportate de angajator daca le-a avansat costul?
Discutabil este si interpretarea "presupune scoaterea partiala/integrala din activitate" -aici se pare ca nu presupune!
Pe asta se bazeaza angajatorul - pe interpretari!
O societate comerciala considera ca cel mai bine pentru ea pentru a obtine oamenii necesari pentru anumite posturi este ca sa organizeze niste cursuri cu anumite persoane selectate. In acest sens incheie un contract cu o firma specializata care sa predea lectiile. In acelasi timp societatea comerciala incheie contracte cu anumite persoane fizice (intamplator sau nu, unele sunt angajate ale societatii, are vreo importanta?) prin care societatea se angajaza sa plateasca cursurile in schimbul unei fidelitati de trei ani si cu care acestea din urma sunt de acord.
Dupa parerea mea salariatul nu are nici un drept legat de acest curs, gen ore libere platite sau compensate.
Sunt perfect de acord, dar toate bune si frumoase pana la parerea angajatului... prima impresie a mea este faptul ca dl respectiv nu prea ar fi multumit de un astfel de program (mai ales ca sunt si anumite costuri si daca ar vrea sa plece din firma asta ar insemna sa plateasca valoarea cursului proportionala cu perioada care nu mai ramane). Deci am tratat "problema" din pct de vedere al angajatului, mai putin al angajatorului. La urma urmei, actul aditional este un act de acord al partilor :whistle: