avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Angajare raspundere administrator
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Angajare raspundere administrator

Buna,tatal meu a avut 10% dintr-o firma la care probil a activat ca administrator.Firma a intrat in incapacitate de plata si neavand active,fiscul a hotarat atragerea raspunderii personale.Tatal meu a platit cateva rate inainte sa moara.Intrebarea mea este:daca preiau mostenirea o sa preiau si aceasta datorie in conditiile in care el avea doar 10%din firma iar raspunderea a fost PERSONALA?
Cel mai recent răspuns: Radu Lupascu , Practician in insolventa 14:07, 26 Septembrie 2017
Din pacate cand preluati mostenirea preluati de fapt patrimoniul. Patrimoniul inseamna total drepturi si obligatii. Drept urmare veti "mostenii" si obligatiile de plata stabilite.
Multumesc pt raspuns.Mai am o intrebare:firma este in insolventa,sunt acte contabile care lipsesc,nu sunt toate la lichidator....Daca preiau mostenirea ma fac raspunzator de lipsa unor acte atata timp cat eu cred ca responsabili sunt lichidatorul si administratorul special pt ca tata(administrator statutar)nu mai avea putere de 5 ani de cand firma e in insolventa).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti nicio obligatie referitor la actele lipsa ale firmei, aceasta obligatie tine de atributiile organelor de conducere si nu poate fi transmisa pe calea succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionarea unei firme cu datorii la stat atrage schestrul statului pe bunurile noului administrator? Ramona35 Ramona35 Daca cesionez o firma cu datorii la stat si banca...Asupra cui revine problema achitarii? 1.) Daca noul administrator nu va achita...i se va pune sechestru pe ... (vezi toată discuția)
Disocierea raspunderii intre administratori zoltan7710 zoltan7710 La o societate comerciala aflata in lichidare se declanseaza procedura de atragere a raspunderii organelor de conducere. Firma are conform statutului doi ... (vezi toată discuția)
Angajarea raspunderii materiale in temeiul art 138 din legea insolventei-jurisprudenta rodica_post rodica_post Prejudiciul creditorilor consta in imposibilitatea incasarii creantelor scadente din cauza ajungerii debitoarei in insolventa, definita de art. 3 ca fiind acea ... (vezi toată discuția)