Buna,tatal meu a avut 10% dintr-o firma la care probil a activat ca administrator.Firma a intrat in incapacitate de plata si neavand active,fiscul a hotarat atragerea raspunderii personale.Tatal meu a platit cateva rate inainte sa moara.Intrebarea mea este:daca preiau mostenirea o sa preiau si aceasta datorie in conditiile in care el avea doar 10%din firma iar raspunderea a fost PERSONALA?
Din pacate cand preluati mostenirea preluati de fapt patrimoniul. Patrimoniul inseamna total drepturi si obligatii. Drept urmare veti "mostenii" si obligatiile de plata stabilite.
Multumesc pt raspuns.Mai am o intrebare:firma este in insolventa,sunt acte contabile care lipsesc,nu sunt toate la lichidator....Daca preiau mostenirea ma fac raspunzator de lipsa unor acte atata timp cat eu cred ca responsabili sunt lichidatorul si administratorul special pt ca tata(administrator statutar)nu mai avea putere de 5 ani de cand firma e in insolventa).
Nu aveti nicio obligatie referitor la actele lipsa ale firmei, aceasta obligatie tine de atributiile organelor de conducere si nu poate fi transmisa pe calea succesiunii.