avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea numelui mamei în certificatul de naștere. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea numelui mamei în certificatul de naștere. Se poate asta prin înfierea minorului dintr-o relație extraconjugală?

Sotul meu dintr o relatie are un copil de 8 ani .acest copil i a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca in 2011 .mama naturala nu s a interesat de copil si nici nu a platit pensia alimentara.Nu avem pretenții la plata pensiei vrem doar sa o infiez eu fiind casatorita legal cu tatal ,Mentionez ca minora nu avea documente legale mama abandonand o in spital .O crestem de la varsta de 5luni .in momentul emiterii documentelor de catre primaria sect1 mama naturala a semnat un document cu martori prin care renunta la drepturile materne.Noi vrem doar schimbarea numelui mamei pe certificatul de nastere a minorei .nimic altceva .
Ultima modificare: Joi, 21 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: asyaf , utilizator 09:33, 19 Septembrie 2017
Buna ziua,
Puteti demara procedurile de infiere dar mama naturala trebuie sa-si dea acordul.
Daca mama nu e in tara si nu am nici un mod de a lua legatura cu ea cum procedez .adica am un fb al ei da nu pot vorbii cu ea .nu colaboreaza

-editare citat al mesajului inițial-
Ultima modificare: Marți, 19 Septembrie 2017
Admin, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aparent, adopția de către soț a copilului celuilalt soț nu presupune o procedură complicată. Cu toate acestea nu v-aș sfătui să vă apucați singuri, înainte de a purta măcar o discuție cu un avocat.
Bunăoară, instanța poate trece peste refuzul părintelui firesc de a consimți la adopție, dacă se dovedește că refuzul este abuziv și... Și alți „dacă”/mai sunt și alte condiții, dar să ne oprim deocamdată la această dovadă, care nu se poate face doar afirmând că (iertați exprimarea improprie, dar sugestivă) v-ați uitat în stânga, în dreapta și văzând că nu este nimeni, ați constatat că nu nu se poate vorbi cu ea. E nevoie de mai mult. Va fi necesar să aflați unde poate fi citată.
Ultima modificare: Marți, 19 Septembrie 2017
romascanu, moderator
buna ziua e plecata in Italia are alta relatie acolo alt copil minor .singura legatura e fb ul .Copilul nu stie de problema asta si nu cred ca e cazul sa stie .incerc sa o menajez dar as vrea si sa rezolvam problema. Teama mea e ca se trezește peste noapte si vine si vrea sa o ia desi tinand cont ca nu a interesat o pana acum ...


Ultima modificare: Miercuri, 20 Septembrie 2017
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere copil de catere cetatean strain cont utilizator avocat.ro cont utilizator avocat.ro :(:oops:multumesc anticipat!am un copil de 7 ani pe care tatal lui nu l/a recunoscut.la 5 ani dupa nasterea lui mi/am gasit pe cineva care este acum sotul meu ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor catre tata - relatie extraconjugala tudorct tudorct Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti ce se intampla in cazul unui proces de incredintare a minorului catre tata. Copilul este rezultatul unei relatii ... (vezi toată discuția)
Infiere minor aniela 2 aniela 2 sotul meu are dintr-o relatie anterioara un copil minor de 4 anisi 6 luni i a fost incredintat minorul si i-a fost cerut mamei pensie alimentara de 1200000 ... (vezi toată discuția)