avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare în alt oraș a locului de muncă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare în alt oraș a locului de muncă

Lucrez la o agentie de pariuri si managerul zonal zice ca ma va muta in acelasi post in alt oras la 50 km distanta cu modificarea programului de lucru. Aici lucrez 12 ore pe zi, 2 zile da, 2 zile libere, iar in celalalt oras programul ar fi 8 ore pe zi/5 zile pe saptamana. Fara sa imi deconteze transportul, fara marire de salar, ba chiar salar mai mic ca nu mai iasa ore suplimentare. Nu am nici un fel de abatere, doar ca asa vrea el. Poate sa faca asta fara acordul meu? A mai precizat ca e definitiva mutarea, ca va angaja pe altcineva in locul meu si ca daca nu imi convine pot sa imi dau demisia!!!
Cel mai recent răspuns: eManuella CrisXXX , utilizator 23:02, 19 Septembrie 2017
1. Modificarea unilaterala a locului de munca este posibila numai in situatiile de mai jos:
- delegare
- detasare
- în cazul unor situaţii de forţă majoră
- cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului.

Daca nu exista niciuna din aceste situatii, atunci de la data primirii deciziei de modificare , aveti la dispozitie un termen de 45 de zile pentru a contesta decizia in instanta - tribunalul in raza caruia domiciliati.

2. Regula in materie de modificare a contractului individual de munca este modificarea prin acordul partilor. Prin exceptie, modificarea unilaterala este posibila numai in cazurile si conditiile expres prevazute de lege (mentionate mai sus).

Art. 41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
.....
b) locul muncii;
.....

3. In literatura de specialitate s-a aratat ca : "Nu constituie modificare a contractului individual de muncă mutarea salariatului într-un alt birou, la o altă secţie, la un alt sediu secundar, în aceeaşi localitate. Posibilitatea efectuării unilaterale a acestor schimbări constituie o preorgativă a angajatorului, care poate alege varianta pe care o consideră optimă penttru desfăşurarea activităţii. În schimb, constituie modificare mutarea salariatului la un sediu secundar sau la o altă subunitate, situată în altă localitate"( Alexandru Athanasiu, Luminiţa Dima, Dreptul muncii, Editura All Beck, Bucureşti, 2005, p. 82).
Multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligare schimbare loc de munca nicoleta8745 nicoleta8745 buna seara Lucrez intr-o companie, multinationala, iar in urma cu o saptamana sefa m-a intrebat daca sunt deacord sa imi mut locul de munca in alt sediu al ... (vezi toată discuția)
Probleme reintoarce la servici din concediu crestere copil loredana_elle loredana_elle Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi...m-am intors la servici,la in hipermarket,din concediu crestere copil;inainte sa intru in concediu eram ... (vezi toată discuția)
Angajatorul ma poate obliga sa imi schimb locul de munca? ionut.tanase ionut.tanase Buna ziua. Mama a fost diagnosticata in decembrie 2015 cu gonartroza la genunchiul stang. Problema a fost atat de grava incat in decembrie nu mai putea sa ... (vezi toată discuția)