avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutela copilului recunoscut de tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutela copilului recunoscut de tata

Buna seara.. ma pute-ti ajuta cu un raspuns ? Am o fetita de 1 an si 9 luni... (cu tatal nu sunt nici casatorita dar nici impreuna nu locuim) initial cand am nascut copilul a fost trecut pe numele meu, tatal apoi dupa 6 luni a recunoscut-o drept copilul lui iar prin urmare copilul in prezent este pe numele lui. Intrebarea ar referitoare la tutela. Daca initial copilul a fost pe numele meu tutela este la mine sau este comuna ? Adica in momentul in care a recunoscut copilul tutela a devenit comuna ? Va rog sa ma ajuta-ti
Ultima modificare: Luni, 18 Septembrie 2017
Annam8344, utilizator
Buna seara,
De la momentul recunoasterii autoritatea parinteasca este comuna.
Va trebui sa-i cereti pensia de intretinere si sa solicitati ca domciliul sa fie stabilit la dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia unui copil Elenapusa Elenapusa O femeie si un barbat se cunosc. Dupa o perioada femeia ramane insarcinata si face o fetita. Femeia si barbatul nu sunt casatoriti legal. Fetita este ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara simonaandree simonaandree Am o fetita de 3 ani si doresc ajutor financiar din partea tatalui fetitei.nu am foat casatoriti a recunoscut copilul la starea civila fiind pe numele lui si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am o întrebare legată de custodie... eu si logodnicul ... AureliaNikolić7 AureliaNikolić7 Bună ziua! Am o întrebare legată de custodie... Eu si Logodnicul meu (cetățean Austriac) am devenit părinți unui copil născut in Anglia ulterior cu ... (vezi toată discuția)