Vicky82 a scris:
Si un alt aspect, noi asteptam al doilea copil, urmeaza sa nasca peste vreo 2 luni.
Domană Vicky82,
Dinspre mine se vede că vă pregătiți să vă nedreptățiți copilul nenăscut încă și mă întrebați CUM s-o faceți. Hm, am o reținere în a vă povesti cum să semnați mai repede contractul acela până nu mă lămuresc că știți ce faceți.
Iertare pentru acest început cam abrupt. Dvs. sunteți în centrul lucrurilor (implicată). Și de acolo se vede altfel. Imaginați-vă că sunteți în cheile unui râu, cu picioarele în apă. Iar noi (avocații) privim problema din exterior („neimplicați”) - cam de pe vârful muntelui. Dvs. puteți vedea o cărare serpuind printre vreo doi copaci (donația la care v-ați gândit). Iar noi putem vedea mai multe căi și cam toată pădurea. Nu putem fi siguri care cale este potrivită pentru dvs. până nu înțelegem încotro vreți să ajungeți. Sau, mai exact: de cine fugiți?
Care este adevărata dvs. temere?
Da, da, exact așa.
Fiindcă temerea dvs. legată de moștenire nu este reală. Copiii dvs. (
la plural - chiar și cel nenăscut încă) au drept de moștenire după tatăl lor și - prin retransmitere sau prin reprezentare - după bunicii lor. Tatăl lor nu are frați/surori. Eu nu văd aici nici o primejdie din punct de vedere al dreptului succesoral, indiferent care ar fi ordinea plecărilor pe Lumea Ailaltă a socrilor dvs. sau - Ferească Sfântul! - a tatălui copiilor înaintea socrilor dvs.