avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare cu drept de uzufruct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare cu drept de uzufruct viager

As avea o intrebare la dvs.

Eu impreuna cu sotia am cumparat de la unchiul sotiei un apartament. Unchiul are drept de uzufruct viager pe el pe perioada vietii. Apartamentul este intabulat pe numele nostru, unchiul aparand la Sarcini pe coala CF.
Intrebarea mea este: Poate cineva din rudele lui sa atace acest contract si sa il anuleze?
Cel mai recent răspuns: povidiu , utilizator 10:45, 19 Ianuarie 2010
buna ziua!
teoretic orice act se poate anula!
oricine poate incerca asta, dar nu inseamna ca in mod automat va avea si sorti de izbanda.
de ce va temeti?
Buna ziua !
D- na avocat v- a raspuns bine. Eu atat as avea de completat : cei care au sanse de a putea sa- l anuleze sunt doar mostenitorii rezervatari, in conditiile in care acest unchi are astfel de mostenitori( spre exemplu copii) si daca acest apartament a fost cam toata averea lor.
Cu stima !
Nu are copii, nu are sotie, nu are sora sau frati. Are ceva nepoti mai indepartati. Socrul meu e verisor primar cu el. Mai apropiat de atat nu cred ca exista nimeni.
Ma informez si eu sa stiu ce m-ar putea astepta, in orice eventualitate.
buna seara!
nu cred ca aveti motive de ingrijorare in aceasta situatie, dar cum v-am scris mai sus...
Multumesc mult de sfaturi, oricum ma gandesc ca faptul ca conform contractului dreptul de proprietate si intabulare a fost trecut in numele meu si al sotiei este in favoarea noastra.

Alte discuții în legătură

Mostenire liviuiordan liviuiordan Buna ziua. As dori sa stiu daca pot mostenii prin testament o casa, eu nefiind niciun fel de ruda cu proprietarul. Mentionez ca nu are copii, doar frati. (vezi toată discuția)
In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)
Testament plesoiu irina plesoiu irina matusa mea este singura proprietera,sotul a murit iar copi nu au avut,iar mie nepoata ei mia facut un testament in care scrie ca imi lasa intreaga avere.as ... (vezi toată discuția)