avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... contract de comodat pentru un spatiu inchiriat
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

contract de comodat pentru un spatiu inchiriat

Daca o clinica medicala functioneaza intr-un spatiu inchiriat, ea poate incheia un contract de comodat pentru o parte din spatiu, unei asociatii profesionale medicale (in curs de infiintare, care isi declara acolo sediul social)? Este limitata de vreo clauza din propriul contract de inchiriere, sau, invers, este nevoie de o clauza in contractul de inchiriere care sa ii permita acest lucru? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 11:58, 19 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca in contractul de inchiriere nu se specifica faptul ca este permis (chiar daca regula tinde sa fie invers) eu as obtine intai acordul locatorului. Chiar daca nu este un act evident de dispozitie, in opinia mea aceasta este o facultate a proprietarului locator.

Va propun sa va intemeiati decizia pe continutul contractului de inchiriere care (in mod ideal) reglementeaza faptul ca locatarul nu are/nu are dreptul de a dispune de spatiu, a inchiria si/sau subinchiria.

Solicitarea acordului prealabil al locatorului cu privire la stabilirea unui sediu social in locatie, subliniaza si buna credinta a dvs. in relatia cu locatorul.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Daca in contractul de inchiriere nu este trecuta expres clauza de drept de a inchiria/subinchiria atunci e bine sa obtineti de la proprietar acest drept stipulat expres intr-un act aditional.
Daca este trecut atunci puteti subanchiria sau puteti transmite prin contract de comodat dreptul de folosinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat cu drept de subinchiriere? matesa matesa buna. am o nelamurire. in primul rand - poate exista contract de comodat intre doua persoane juridice? daca da, poate exista cu drept de subinchiriere? ... (vezi toată discuția)
Infin?are cmi -stomatologie suziquatro suziquatro o situație mai dificilă , rog ajutor Sunt medic dentist care a lucrat doar angajat cu carte de muncă , dar mi-am gasit o clinica unde aș putea sa ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere, subinchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de SC am inchiriat un spatiu de la o PF. In contract nu este specificat nimic despre ... (vezi toată discuția)