avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie proces verbal contraventie neacordare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie proces verbal contraventie neacordare prioritate pietoni

Am fost oprit de un echipaj pentru neacordare prioritate trecere pietoni. Politistul care filma a refuzat sa-mi arate inregistrarea , si a replicat ca pietonul statea cu picioarele pe culoarea alba a marcajului. Eu am spus ca a sta nu e acelasi lucru cu a traversa si conform definitiei acordare prioritate "1. acordare a prioritatii - obligatia oricarui participant la trafic de a nu Isi continua deplasarea sau de a nu efectua orice alta manevra, daca prin acestea Ii obliga pe ceilalti participanti la trafic care au prioritate de trecere sa Isi modifice brusc directia sau viteza de deplasare ori sa opreasca;" prin faptul ca am continuat sa rulez nu am obligat pietonul la absolut niciuna din cele specificate in articolul de mai sus. Bineinteles ca atitudinea politistului e fost una care lasa de dorit:
ex: ia lasa-ma domnule in pace -da in judecata daca nu-ti convine
a ridicat geamul electric de la masina refuzand sa mai vorbeasca cu mine
a dat prin statie colegilor din echipaj care opreau masinile sa nu mai trimita oamenii la el ca sa justifice el de ce au fost opriti
dupa ce am plecat de la el a venit si el cu masina la ceilalti politisti si imi spune ca domunle m-am uitat pe inregistrare si sa vedeti cum va injurat pietonul la care eu am replicat ca nu am stiut ca politia face si inregistrari audio de la o asa distanta (aproximativ 20-25m)
Asta e politia.

Marcajul pietonal incepe inca de pe linia de demarcatie dintre drum si trotuar.
Am semnat procesul verbal cu mentiunea ca pietonul nu si-a manifestat intentia de traversare

Ce sanse de castig daca depun o plangere?
Ce pot sa fac vis-a-vis de atitudinea politistilor.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:51, 4 Octombrie 2009
domnule draga, daca pietonul sedea pe marcajul alb al trecerii de pietoni, ce credeti ca intentiona sa faca? este evident ca vroia sa traverseze ca de aceea era acolo, cu piciorul pe marcaj.
sanse de reusita a plangerii nu prea exista, mai ales ca dvs sustineeti ceva neplauzibil , pana si un bebe si-ar fi dat seama de intentia pietonului.
daca vreti cu adevarat sa faceti o plangere impotriva pv, cautati sa spuneti ca ati fost convins ca pietonul astepta pe cineva acolo si ca nu avea nici un gand sa traverseze strada

av.m.vasilescu
Raspunsul politistului ascunde ceva incert.De obicei sunt foarte scrupulosi pentru a demonstra vinovatului proba video.Functie de unghiul de filmare, masina putea fi trecuta de zebra si atunci proba foto nu mai are relevanta (pietonul putea calca dupa trecerea masinii), sau pietonul este acoperit de masina (foto lateral) si iar nu se poate proba nimic.
In concluzie, merita contestat p.v. solicitand proba foto "incriminanta"
Nu incurajez minciuna dar in mod frecvent intalnim in trafic pietoni facandu-si veacul pe trecerea marcata sau asteapta schimbarea semaforului coborati de pe trotuar si nici prin gand nu le trece, ca pot produce neplaceri grave soferilor .Nu vreau sa cred ca ar putea fi si un scenariu-capcana pt. contraventii contrafacute;)
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2009
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis neacordare prioritate trecere pietoni Codrin83 Codrin83 Buna seara, In data de 07.11.2013 mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru faptul ca nu am acordat prioritate pietonilor angajati in ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal politia rutiera Andreyy80 Andreyy80 Buna ziua,in decursul zile de astazi un echipaj...bine ascuns si pozitionat neregulamentar m-a oprit si mi-a fost suspendat permisul pt neacordare de ... (vezi toată discuția)
Proba video pentru suspendarea permisului pantera04 pantera04 Buna ziua, Mi-a fost suspendat permisul pentru ca n-am acordat prioritate unui pieton. Lucrul acesta s-a intamplat pe un drum cu doua benzi pe sens, plus ... (vezi toată discuția)