avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie limita de vârstă
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie limita de vârstă

Barbat ,nascut 18.07.1957,in pensie de boala din 01.02.2007,gr.II.Stagiul total de cotizare 25 ani,10 luni!
cu un stagiu de cotizre in gr.a II a de 15 ani ,7 luni,21 zile,se poate pensiona in septembrie 2018?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 19 Septembrie 2017
gluten, utilizator
Cel mai recent răspuns: gluten , utilizator 14:06, 26 Septembrie 2017
De la pensie de invaliditate se poate trece doar la cea de limita de varsta.
Limita de varsta la 62 ani.
La limita de varsta,...chiar daca are o perioada lucrata in gr a II -a?
Limita de varsta este 62 de ani,chiar daca ar avea in gupa a II-a 18 ani stagiu de cotizare?!
Pentru 15 ani grupa II reducerea este de 3 ani, din 65.
Pentru 18 ani, reducerea este de 4 ani.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate iesi la pensie dupa 36 de ani lucrati in grupa ii de munca? ingerassweety ingerassweety Buna ziua ! As dori sa stiu daca se poate iesi la pensie, fara nicio problema, dupa 36 de ani de munca , lucrati in grupa a doua de munca ? In speranta ca ... (vezi toată discuția)
Cind ies la pensie ? viomitrea viomitrea Buna ziua, Ma numesc Vasilescu Cornel, nascut pe data de 19 iulie 1954. M-am angajat incepind din 1972 , am o vechime in cimpul muncii de 41 de ani din ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? anla2 anla2 Buna ziua. Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare pentru cineva apropiat cu urmatoarele date: Barbat- nascut ... (vezi toată discuția)