Am urmatoarea speta: apartament cumparat prin programul Prima Casa de catre sotie, inainte de casatorie. Ratele sunt platite de catre ea.
Care este regimul acestui bun in urmatoarele 2 situatii:
1. divort inainte de plata tuturor ratelor
2. divort dupa terminarea platii apartamentului
Ma intereseaza sa stiu daca sotul are vreun drept in caz de divort pentru cele 2 situatii.
Bunul dobandit inainte de casatorie este propriu.( acesta ar fi comun daca s-ar fi prevazut printr-o conventie matrimoniala includerea in comunitatea matrimoniala ).
Ratele sunt avansate de catre debitor, asa incat nu puteti invoca un drept de creanta.
In ipoteza in care survine divortul inainte de plata ratelor bancare, bunul nu este supus impartelii.
Nicio macar un drept de creanta nu puteti invoca, intrucat nu ati platit nicio suma de bani, cu titlu de rata bancara.
In ipoteza in care se achita debitul catre banca, situatia este identica:bunul nu este supus partajului, nu aveti nicun drept in ceea ce priveste imobilul.
Datoria este contractata inaintea casatoriei , este proprie a sotiei dumneavoastra.
daca ratele sunt platite din salariu, aveti un drept de creanta pt perioada in care s-au platit rate. Puteti solicita o suma, depinde de situatia concreta, cat are fiecare salariu.. etc
Partaj
Talina02
Buna ziua. In cazul in care am cumparat un apartament prin programul prima casa iar inainte de a semna contractul de vanzare-cumparare cu 2 zile m-am ... (vezi toată discuția)