avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... cerere de conciliere
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

cerere de conciliere

buna ziua. pe data de 23 septembrie am primit notificare de la firma de asigurari ca nu ma despagubeste. in cat timp pot face cererea de conciliere? o pot face acasa si trimite prin fax? ce trebuie sa contina aceasta? va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Avocat Julea Stefan , Avocat 16:07, 4 Octombrie 2009
trebuie sa faceti o convocare cu datele dvs si ale firmei respective si prin aceasta sa cautati sa stabiliti o data la care sa va intalniti cu reprezentantii firnei sa incepeti concilierea. doar incercati. aceasta hartie ori o depuneti la sediu firmei personal ori prin posta cu confirmare de primire astfel incat, sa aveti o dovada in instanta ca mai intai ati recurs la procedura concilierii.
concilierea in civil e facultativa iar in comercial e obligatorie.

av.m.vasilescu
Termenul special de prescriptie in domeniul asigurarilor este de 2 ani.
In ceea ce priveste notificarea prevazuta de art.720/1 Cod procedura civila, practica instantelor nu este unitara, insa va recomand sa o faceti. Continutul acesteia este detaliat in la articolul mentionat mai sus.
Notificarea este bine sa fie trimisa prin posta, recomandat, cu confirmare de primire. Astfel veti avea dovada ca a fost primita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conciliere directa raluflory raluflory :-/am nevoie de un model orientativ de conciliere directa.eu, ca si creditor trebuie sa convoc debitorul, mai inainte de chemarea in justitie, la o conciliere ... (vezi toată discuția)
Procedura medierii gabrieladina gabrieladina am introdus o cerere de chemare in judecata, 2 saptamani mai tarziu am primit citatia. In citatie este aratat locul si ora judecatii precum si\"CU MENTIUNEA ... (vezi toată discuția)
Lipsa conciliere directa. Monica H. Monica H. speta> Am un debitor pe care nu-l pot convoca la conciliere directa (se intorc plicurile cu \"expirat termen de pastrare\") deci cererea de chemare in ... (vezi toată discuția)