buna ziua. pe data de 23 septembrie am primit notificare de la firma de asigurari ca nu ma despagubeste. in cat timp pot face cererea de conciliere? o pot face acasa si trimite prin fax? ce trebuie sa contina aceasta? va multumesc mult
trebuie sa faceti o convocare cu datele dvs si ale firmei respective si prin aceasta sa cautati sa stabiliti o data la care sa va intalniti cu reprezentantii firnei sa incepeti concilierea. doar incercati. aceasta hartie ori o depuneti la sediu firmei personal ori prin posta cu confirmare de primire astfel incat, sa aveti o dovada in instanta ca mai intai ati recurs la procedura concilierii.
concilierea in civil e facultativa iar in comercial e obligatorie.
Termenul special de prescriptie in domeniul asigurarilor este de 2 ani.
In ceea ce priveste notificarea prevazuta de art.720/1 Cod procedura civila, practica instantelor nu este unitara, insa va recomand sa o faceti. Continutul acesteia este detaliat in la articolul mentionat mai sus.
Notificarea este bine sa fie trimisa prin posta, recomandat, cu confirmare de primire. Astfel veti avea dovada ca a fost primita.
Conciliere directa
raluflory
:-/am nevoie de un model orientativ de conciliere directa.eu, ca si creditor trebuie sa convoc debitorul, mai inainte de chemarea in justitie, la o conciliere ... (vezi toată discuția)