Stau in satul Dridif, comuna Voila, judetul Brasov. In fiecare an, fiecare numar de casa beneficiaza de o cota parte de lemne (nu exista gaz in sat). In anul 2016 am facut cerere si nu am primit inca lemnele. Astazi am fost la primarie pentru ca majoritatea vecinilor au deja lemne pe 2017 si dupa o convorbire cu primarul din comuna am ramas stupefiat de raspunsul stimabilului : "daca nu mergi la biserica care trebuie cum vrei lemne" ?!
Tin sa mentionez ca sunt ortodox dar anul trecut am cochetat cu adventismul si am mers de mai multe ori la dansii. Alta precizare .. toti restantierii pe anul trecut, din "coincidenta" sunt adventisti. Ce se poate face legal? Ce drepturi am ? Cui ma pot adresa?
Multumesc anticipat!
PS: Tin sa precizez ca dupa inca o discutie mi s-a promis ca nu asa se pune problema si "ma va rezolva de lemne pe saptamana viitoare". Problema este de principiu .... ceilalti cand vor primii lemne? Sau fiecare in parte trebuie sa faca scandal pentru a-si primii drepturile? (un vecin adventist are 91 de ani si sotia dansului este invalida .. sa mearga la varsta aceasta si sa se milogeasca ca mine la primarie desi cu totii platim aceleasi taxe si impozite?)
AvTudor_com
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Acesta este te txtul pentru abuz in serviciu. Abuzul în serviciu
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA
Dar o sa fie greu de dovedit ca acestea sunt motivele pentru care nu vi se acorda respectivele drepturi.
Cel mai bine este sa depuneti o petitie prin serviciul registratura al primariei.
In felul acesta or sa fie obligati sa va prezinte un raspuns scris.
Puteti eventual formula o petitie catre consiliul national pt combaterea discriminarii si eventual catre avocatul poporului,in general autoritatillor locale din..provence''mai ales din localitatile mici le este oarecum..teama'' de institutiile centrale etc