Daca paratii intr-un proces au titlul de proprietate pe o anumita suprafata si punere in posesie pe o suprafata mai mica , pentru cat timp se pot prevala de acel titlu ?
Dreptul de proprietate este imprescriptibil!
De ce paratii au punerea in posesie pe o suprafata mai mica decat cea inscrisa in titlul de proprietate?B-)
Faptul ca in teren se gaseste o alta situatie decat in acte nu are importanta, ei nu isi marginesc dr la proprietate la ceea ce s-a constatat la masuratori, ci la ceea ce e in titlu.Asa cum a spus si colegul meu, dr de proprietate e imprescriptibil, adica nu se stinge prin neuz.Cine le ocupa diferenta?Ceilalti vecini, in urma masuratorilor au plus de teren?De unde acest minus?
Ma gandeam ca exista totusi o prescriptie pentru a solicita punerea in posesie ( in conformitate cu realitatea in acest caz ) .
Eu nu stiu raspunsul - dar nu prea imi suna ok ca punerea in posesie sa poata fi data pe o suprafata mai mica si ei sa poata cere oricand refacerea limitelor de hotar . Este dreptul de proprietate imprescriptibil - nimeni nu neaga insa in speta raspunsul acesta imi pare incomplet .
Pentru ...totdeauna...ar fi un raspuns mai complet?Ce va nemultumeste la raspunsurile primite?Spuneti speta si vom raspunde "mai complet".Eu v-am mai adresat niste intrebari.Dvs ati raspuns?Astept completari.
Uzucapiune
MacoveiNiculae
Buna dimineata,
La data emiterii unui titlu de proprietate (1994) pentru o mostenire, a fost omisa o parcela de teren de circa 1700 mp, care a fost si este in ... (vezi toată discuția)