avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Punere in posesie pe o suprafata mai mica decat in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Punere in posesie pe o suprafata mai mica decat in titlu

Daca paratii intr-un proces au titlul de proprietate pe o anumita suprafata si punere in posesie pe o suprafata mai mica , pentru cat timp se pot prevala de acel titlu ?
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 16:32, 5 Octombrie 2009
Dreptul de proprietate este imprescriptibil!
De ce paratii au punerea in posesie pe o suprafata mai mica decat cea inscrisa in titlul de proprietate?B-)
Faptul ca in teren se gaseste o alta situatie decat in acte nu are importanta, ei nu isi marginesc dr la proprietate la ceea ce s-a constatat la masuratori, ci la ceea ce e in titlu.Asa cum a spus si colegul meu, dr de proprietate e imprescriptibil, adica nu se stinge prin neuz.Cine le ocupa diferenta?Ceilalti vecini, in urma masuratorilor au plus de teren?De unde acest minus?
Ma gandeam ca exista totusi o prescriptie pentru a solicita punerea in posesie ( in conformitate cu realitatea in acest caz ) .
Eu nu stiu raspunsul - dar nu prea imi suna ok ca punerea in posesie sa poata fi data pe o suprafata mai mica si ei sa poata cere oricand refacerea limitelor de hotar . Este dreptul de proprietate imprescriptibil - nimeni nu neaga insa in speta raspunsul acesta imi pare incomplet .
Pentru ...totdeauna...ar fi un raspuns mai complet?Ce va nemultumeste la raspunsurile primite?Spuneti speta si vom raspunde "mai complet".Eu v-am mai adresat niste intrebari.Dvs ati raspuns?Astept completari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune MacoveiNiculae MacoveiNiculae Buna dimineata, La data emiterii unui titlu de proprietate (1994) pentru o mostenire, a fost omisa o parcela de teren de circa 1700 mp, care a fost si este in ... (vezi toată discuția)
Intabulalare dezavantajoasa? danenu danenu Cu repect,va rog!Gardul vecinei ,cu bunavoinita mea, verbala,este pe proprietatea mea de muti ani.Intentionez cadastru si intabulare insa,cu certitudine, ... (vezi toată discuția)
Corectare suprafata de teren în cf cu aplicarea regulamentului odg nr.700/2014-program național de cadastru și carte funciară Marian Hainagiu Marian Hainagiu Bună ziua, Am rugămintea sa ma lămuriți in urmatoarea speta: In 2014, tatăl meu, pentru a-mi putea vinde o casa+ terenul aferent, a intabulat ... (vezi toată discuția)