avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociati firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociati firma

Buna ziua,
Detin 50% dintr-o firma impreuna cu un asociat. De asemenea, sunt administrator impreuna cu un o alta persoana, alta decat asociatul meu. Imi puteti spune va rog daca sunt riscuri pe termen lung legate de decizii? Se pastreaza principiul egalitatii? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: AnghelP , utilizator 16:32, 20 Septembrie 2017
Fiecare dintre cei doi administratori raspunde in dreptul sau pentru modul in care administreaza activitatea societatii. Raspunderea poate fi patrimoniala si/sau penala, dupa caz.
multumesc pentru raspunsul prompt, as vrea sa stiu daca deciziile AGA sunt influentate de cele 3 parti sau se respecta procentul asociatilor 50%-50%.
Deciziile AGA sunt adoptate de catre cei doi asociati,, proportional cu cota de participare a fiecaruia la capitalul social,, respectiv la beneficii si pierderi.
va multumesc din nou. zi placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt drepturile si obligatiile partenerului minoritar si majoritar functie de % detinute? Marius123 Marius123 As dori sa stiu daca legislatia prevede o scala de drepturi (ma refer la luarea deciziei in AGA, in capacitatea de a bloca anumite decizii luate de actionarul ... (vezi toată discuția)
asociat nou si administrator srl levilevel levilevel In ce masura asi putea sa intru intr-un SRL deja existent ca asociat nou si avand drepturile de administrator a societatii? Ma intereseaza care sunt ... (vezi toată discuția)
Credit contractat fara hotararea a.g.a jan-58 jan-58 Buna ziua, Sunt actionar la o SA de tip inchis (actiunile nu sunt cotate si tranzactionate pe piata de valori mobiliare). Societatea a contractat un credit ... (vezi toată discuția)