avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Părăsire de domiciliu cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Părăsire de domiciliu cu copil minor

Buna ziua! Am si eu o intrebare:daca stau in concubinaj de aproape 4ani din care a rezultat si un copil de 2ani jumate si vreau sa plec de la concubin cu tot cu copil deoarece este violent si fizic si verbal chiar si in fata baietelului si consuma si alcool ....si pe langa asta mai este si extrem de posesiv (imi controleaza orice miscare si nu am voie sa fac nimic fara acordul lui) ce se poate intampla??? Copilul e trecut pe numele lui dar vreau sa il iau cu mine, eu nu am domiciliu stabilit la el ci la parintii mei.el acum este plecat din tara si de asta as vrea sa fac ceva mai bun pt mn si copil pt ca daca vine acasa nu o sa mai pot face nimic pt ca ma bate si ameninta cu moartea...sau imi spune sa ii las copilu si sa plec dar nu pot sa fac asta...ori plec cu tot cu copil ori stau si sufar impreuna cu el...
Cel mai recent răspuns: Georgy1993 , utilizator 17:35, 22 Septembrie 2017
Adresati va instantei de judecată,in vederea exercitarii autoritatii părintești de catre dumneavoastra, in vederea stabilirii locuintei minorului la dumnevoastra si in vederea obligarii paratului la plata pensiei de intretinere.
Dar pot pleca si sa si apelez la instanta sau trebuie sa astept decizia judecatorului pt a imi lua copilul la mine?
Puteti pleca daca sunteti in pericol, nu va poate obliga nicio lege sa stati intr-o casa in care sunteti agresata si amenintata.
Am inteles...multumesc frumos pt informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La cine ramane copilul pana la stabilirea autoritatii parintesti? Balint88 Balint88 Doresc sa parasesc relatia alaturi de copil 2 ani,nu suntem casatoriti,nu impartim bunuri.Sunt amenintata ca pot pleca dar fara copil, va chema politia pt ... (vezi toată discuția)
Buna seara,as dori sa ma sfatuiti si pe mine ce sa fac in urmatoarea ... L0ry L0ry Buna seara,as dorii sa ma sfatuiti si pe mine ce sa fac in urmatoarea problema:sunt intr’o relatie de concubinaj de 8 ani de zile,de 1 an si 5 luni avem si ... (vezi toată discuția)
Injurii prin telefon si sms alinacucerzan alinacucerzan am trait in concubinaj cu tatal copilului meu 5ani. De 2ani suntem despartiti sin in tot timpu asta nu si/a cautat copilu pana acum cateva zile can a venit ... (vezi toată discuția)