avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... La cine ramane copilul pana la stabilirea autoritatii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

La cine ramane copilul pana la stabilirea autoritatii parintesti?

Doresc sa parasesc relatia alaturi de copil 2 ani,nu suntem casatoriti,nu impartim bunuri.Sunt amenintata ca pot pleca dar fara copil, va chema politia pt rapire minor.
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2022
Balint88, utilizator
Mamele au prima șansă.
Va angajati avocat ca sa va consilieze și veți rezolva.
Buna ziua,

Puteti parasi locuinta comuna, luand copilul cu dumneavoastra, oricand, fara a exista o justificare anume.

Ulterior, va puteti adresa instantei de judecata, in vederea exercitarii autoritatii parintesti, in comun , ori in mod exclusiv, de catre dvs. , in vederea stabilirii locuintei minorului, la dvs., cat si in vederea obligarii paratului la plata unei pensii de intretinere.

Pe cale de ordonanta presedintiala, locuinta minorului poate fi stabilita la dvs, in mod temporar, provizoriu, pana la transarea procesului pe calea dreptului comun, in baza art. 400 din Codul civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune de exercitare a autoritatii parintesti in comun in timpul casatoriei? ionescucarmen ionescucarmen ati mai intalnit ca reclamanta sa introduca actiune in timpul casatoriei sa se stabileasca autoritatea parinteasca in comun si sa fie obligat tatal sa ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil minor + pensie intretinere Kathyp Kathyp buna dimineata, as dori sa-mi spuneti daca cererea formulata mai jos este buna sau daca mai trebuie adaugat ceva pentru a o putea depune astazi la ... (vezi toată discuția)
Părăsire de domiciliu cu copil minor Georgy1993 Georgy1993 Buna ziua! Am si eu o intrebare:daca stau in concubinaj de aproape 4ani din care a rezultat si un copil de 2ani jumate si vreau sa plec de la concubin cu tot ... (vezi toată discuția)