avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pasi notariali clari pt mostenitor dupa bunic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pasi notariali clari pt mostenitor dupa bunic

Buna ziua tuturor,

Am urmatoarea situatie:
- bunic detinator de 30600 mp teren arabil, decedeaza in decembrie 2006,
- in documentul emis de primarie apar doar 5 din cei 6 copii mostenitori ai bunicului meu.
- In 2008 incep procedurile de succesiune excluzand unul din mostenitori. Nu stim daca a fost facuta aceasta excludere cu sau fara ajutorul secretarei de la primarie care a generat documentul ”elemente de identificare a defunctului - autor al succesiunii”. La momentul demararii procedurilor de succesiune mostenitorul exclus era in viata.
-tatal meu, unul din mostenitorii mentionati, ii ofera fratelui care locuia cu bunicul meu in acelasi sat, procura de reprezentare si asta deoarece tatal meu era deja suferind de diverse boli care nu ii permiteau o deplasare pe distanta mai mare de 600 km.
-cu toate ca tatal meu i-a cerut in repetate randuri fratelui sau documentele de succesiune, acesta nu i le-a trimis deloc.
- la insistentele mamei mele in luna mai 2017, la 2 ani dupa ce a murit si tatal meu, pe email a primit niste copii. Nici un document original. Nimic de la fratele tatalui meu, cel care s-a ocupat de succesiune.
-citind documentele noi ne-am crucit vazand ca a fost exclusa matusa noastra fara a se face o motivatie expresa de excludere. Oricum, tatal meu nu ar fi fost de acord cu o asa actiune marsava!
-pana sa primeasca documentele pe email, mama mea a fost deseori pistonata sa ofere o procura cum ca ii da fratelui tatei pamantul ce l-a detinut acesta ca mostenitor al bunicului meu dar neavand titlu de proprietate.
-si ulterior, dupa ce ne-am prins si noi, mama si cei 4 copiii ai ei ca ceva nu e ok cu situatia respectiva, a tot primit telefoane de pistonare sa le dea pamantul sau macar partea care ”au omis” sa o dea celei careia i se cuvenea, matusa mea.

Noi, mama si cei 4 copii ai ei, am facut succesiunea dupa tata pe ce detinea in alta localitate. Nici nu am stiut la data respectiva ca tati mai avea ceva in alta parte. Nimeni nu ne-a spus si nici tati nu a lasat de inteles ca au ramas chestiuni neclarificate in comuna lui de bastina.

Intrebarile noastre, sunt:
- ce documente trebuie sa pregatim noi pentru a putea realiza succesiunea si dupa terenul ce i se cuvine tatalui nostru,
-la ce institutii trebuie sa mergem si, eventual, estimativ cam cat costa fiecare pas pe care trebuie sa-l facem,
-mentionez ca unul din copiii mamei mele nu mai are cetatenia romana iar un alt copil locuieste in alta tara.
-cu ce documente clare trebuie sa ne prezentam la notarul din localitatea noastra ca sa clarificam totul cat mai eficient cu putinta.
-putem noi sa obtinem documentele ce ne intereseaza daca platim partea de impozit care apare ca datorie de pe cativa ani in urma pentru bucatica de teren ce ii revine tatalui meu, decedat?

Va multumesc tuturor care va veti aloca timp sa cititi ”romanul ION” in varianta noastra.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Septembrie 2017
eusunt02, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:28, 23 Septembrie 2017
Incepeti cu o vizita la notarul care a deschis primul dosar de succesiune, acolo veti gasi toate raspunsurile, dar inainte de vizita dati un telefon si aruncati buzduganul ca sa fie actele pregatite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunici ContSters278009 ContSters278009 Bunicii mei dupa tata au decedat, si dupa ei au ramas 2 locuri de pamant. Au avut 3 copii, din care mai traieste doar o fata , matusa mea. Tatal meu era ... (vezi toată discuția)
Care este procedura? cositel94 cositel94 Buna seara! am o nelamurire in legatura cu o problema. Avem un act de proprietate pt terenurile intravilane pe numele trabunicului meu, care practic impartise ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa frate mioararadu mioararadu Am titlul de propietate pe terenul si casa parintilor mei pe numele bunicului din partea tatalui .Mostenitorii fiind tatal meu decedat unchiul meu decedat si ... (vezi toată discuția)