avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Copil minor neinsotit
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Copil minor neinsotit

Buna ziua! Fata mea poate sa mearga singura, neinsotita intr-o alta tara cu procura din partea ambilor parinti? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 18:57, 20 Septembrie 2017
Nu poate.
Trebuie insotita de o persoana care prezinta o declaratie din partea ambilor parinti si certficatul de cazier.
Av. Mihai Cosmin Tudor a scris:

Nu poate.
Trebuie insotita de o persoana care prezinta o declaratie din partea ambilor parinti si certficatul de cazier.

Poate fi insotita de un insotitor de bord?
Unele companii aeriene au acest serviciu, dar nu stiu cum functioneaza. Declaratiile parintilor trebuie sa cuprinda numele si cnp-ul insotitorului, plus ca minorul ar trebui preluat inaintea controlului de securitate.
Cel mai bine luati legatura cu mai multe companii si intrebati exact cum decurge. Cele low cost nu stiu daca au acest serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie cu avionul la 17 ani neinsotit. Edward9911 Edward9911 Va salut, am 17 ani si vreau sa plec in Germania cu avionul. Credeti ca exista vreo posibilitate de a calatorii fara un insotitor sau imputernicire pe un ... (vezi toată discuția)
Minor de 14 ani pleaca neinsotit in ue omisomis omisomis Care este procedura pe care trebuie sa o indeplinesc astfel incat copilul meu, minor 14 ani impliniti (pasaport individual valabil), sa poata pleca pentru o ... (vezi toată discuția)
Calatorie minor in strainatate ruxandralider ruxandralider Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema : fostul meu sot locuieste in Anglia (Londra),din cate stiu cu un fel de \"viza de flotant \" si isi doreste ... (vezi toată discuția)