avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie

Buna ziua.Ma numesc Mariana Dolhascu,am lucrat in Romania 8 ani si 12 ani in Cipru insa am continuat sa platesc contributia la sistemul de pensii in Romania pentru o alra perioada de 9 ani in timp ce plateam si in Cipru.Intrebarea mea este daca cei 9 ani care se suprapun vor fi luati in considerare la pensie.Adica am acumulat 8+9+12 ani pentru pensie sau doar 8+12?In cazul in care se i-a in calcul plata contributiei pentru anii care se suprapun doar o singura data,pot sa-mi recuperez banii din Romania?Mentionez ca sint casatorita in Cipru insa nu am facut cerere de obtinere a cetateniei cipriote.Sint cetatean roman.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: nastasamariana36 , utilizator 13:34, 21 Septembrie 2017
Pentru anii in care activat in Cipru ve-ti primi de la statul respectiv. In Romania pentru anii in care ati lucrat si pentru cei in care ati platit contributia.
laura1964 a scris:

Pentru anii in care activat in Cipru ve-ti primi de la statul respectiv. In Romania pentru anii in care ati lucrat si pentru cei in care ati platit contributia.

nastasamariana36 a scris:

laura1964 a scris:

Va multumesc pentru raspuns.Sa inteleg ca pot beneficia de 2 pensii?O zi excelenta va doresc
Ultima modificare: Joi, 21 Septembrie 2017
nastasamariana36, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechimea in munca din germania arminella arminella Am lucrat in Romania 9 ani ,m-am casatorit in Romania cu cetatean cu dubla cetatenie .Am plecat in Germania dupa 3 ani si in cei 7 ani cat am domiciliat in ... (vezi toată discuția)
Este posibila recuperarea contributiei la pensie? consulting1234 consulting1234 Buna tuturor, Fac cinste cui imi poate raspunde la intrebarea urmatoare: in baza carei prevederi legislative se poate recupera contributie la pensie pentru ... (vezi toată discuția)
Intrerupere munca NEFERTITI NEFERTITI Daca nu mai lucrez o perioada (sa zicem ca plec din tara), cum pot sa fac sa imi achit in continuare toate retinerile de pana acum - contributia la asigurarea ... (vezi toată discuția)