avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Completare stagiu cotizare pensie cu lunile lucrate ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Completare stagiu cotizare pensie cu lunile lucrate intr-o tara UE

Buna ziua,
Am lucrat 6 luni cu contract de munca inregistrat legal intr-o tara UE, am platit impozit, contributii la asigurarile sociale&pensie, tot ce platea si un cetatean al acelei tari. La parasirea tarii (Malta) nu am putut sa recuperez contributiile platite sub pretextul ca nu se returneaza decat daca am lucrat minim 12 luni. Pentru tara respectiva nici pensia comunitara nu se acorda decat daca se lucreaza minim 12 luni. Evident, cele 6 luni imi lipsesc din stagiul de cotizare pentru pensie in Romania. As vrea sa stiu daca si in ce conditii as putea adauga aceste 6 luni la calculul stagiului de cotizare (nu mai conteaza daca intra sau nu la calculul pensiei, ci doar la stabilirea perioadei totale de cotizare la un sistem de asigurari sociale si pensii de stat). Multumesc.

Alte discuții în legătură

Pensie din tara sau din strainatate ? liana istrate liana istrate Buna ziua ! Un roman care a lucrat cu contract de munca in strainatate - 5 ani in Olanda si 5 ani in Egipt - poate beneficia de pensie pentru anii acestia ? (vezi toată discuția)
Pensie dantodoran dantodoran Buna ziua Am virsta de 57 de ani, din 1985 pina in 2002 am lucrat in Romania. In 2002 am parasit tara. care sunt drepturile de pensie si daca se pot obtine ... (vezi toată discuția)
Se pot adauga anii lucrati in romania celor lucrati in strainatate? ContSters59529 ContSters59529 Am lucrat inRomania intre 1965 si 1971. In total 6 ani cu carnet munca. Am plecat din tara iar in strainatate, unde acum am domiciliul, am lucrat 18 ani apoi ... (vezi toată discuția)