avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna

Buna ziua,as vrea sa stiu daca in caz de divort cu copil minor la notar si custodie comuna as putea sa ii cer tatalui un program de vizita din partea lui mai des decat o data pe an asa cum ar dori el,Mie mi se pare destul de putin pt copil,as dori ca el sa se implice in viata copilului in asa fel incat sa nu fie un strain pt el.multumesc
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 14:03, 23 Septembrie 2017
Dvs. aveţi dreptul să cereţi orice, inclusiv vizita zilnică a tatălui, instanţa chiar poate dispune şi vizita zilnică, însă sentinţa instanţei consfinţeşte doar un drept al tatălui, de care poate uza sau nu, după cum doreşte.Dvs. însă aveţi obligaţia , sub incidenţa pedepsei penale şi penalizării civile ca atunci când domnul doreşte, să-i predaţi copilul.
Buna ziua,
1. Inainte de a merge la notar trebuie sa va intelegeti cu sotul asupra TUTUROR aspectelor privind divortul (deci si asupra vizitelor la minor).
2. Chiar daca semnati o intelegere cu vizita zilnica, ii creati sotului doar un drept nu o obligatie. Eu zic sa va intelegeti la un program mai lax si copilul, cand va creste si se va putea deplasa singur de la un parinte la altul, va avea posibilitatea sa profite de intelepciunnea ambilor parinti.
Multumesc,as dori sa va mai intreb cam cat ar costa divortul cu minor la notar sau la mediator?Daca fixam un program de vizita,tatal e obligat sa il respecte?
Bună ziua,la notariat divorţul costă 920 lei plus 60 de lei pentru convenţia parentală şi se finalizează în 30 de zile.
Indiferent dacă stabiliţi un program de vizită prin convenţie sau dacă o instanţă stabileşte acest program, odată intrat în vigoare, comportă obligaţii numai şi numai dvs., ca părinte rezident, domnul are numai dreptul la relaţii cu copilul, dar nu-l puteţi obliga să se implice în viaţa copilului sau să se prezinte la program.
Deci, atenţie: dorinţa actuală a dvs. vă crează numai dvs. obligaţii. De aceea, eu vă sfătuiesc să prevedeţi în convenţie un program cât mai sumar, mai ales că domnul îşi doreşte asta; dacă dvs. sunteţi dispusă şi copilul doreşte, se pot întâlni şi fără program.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in cazul in care părinții minorului divorțează ... suciu_diana suciu_diana Buna ziua, In cazul in care părinții minorului divorțează la notar, cum se acorda custodia copilului? În sensul în care, unul dintre soți dorește că ... (vezi toată discuția)
Tutela unica minor dupa divort la notar sozo sozo Buna ziua, doresc sa obtin tutela unica pentru minorul incredintat mie dupa divort la notar. Au trecut aproape 3 ani de cand suntem divortati iar, cu ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un raspuns urgent - divort cu minori alexandraroxana13 alexandraroxana13 buna seara.va rog ajutatima cu un sfat. sotul meu vrea sa divorteze de mine pe motiv ca nu mai ma suporta.avem doi copii unu de4ani si unu de 2ani.cand mia zis ... (vezi toată discuția)