avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate numi efractie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate numi efractie?

Am convenit cu vecinul sa tarusam limita dintre proprietatile noastre. Am adus topograf, a fost de acord cu accesul si pe proprietatea sa, dupa care i-am spus ca o sa mut gardul (construit de mine) unde este tarusarea, fiind de acord si cu aceasta. Am sapat gropile, am taiat iarba de un metru ca sa le pot sapa si totodata sa se vada si tarusii. Ca sa pot sapa gropile a trebuit sa pun piciorul si pe partea sa. A doua zi m-a acuzat ca am intrat prin efractie pentru a taia iarba si a sapa gropile. Vecinul este foarte dificil. Cand am cuparat terenul el m-a convins sa pun gardul mai catre mine din cauza unei fantani, construita pe limita terenurilor noastre si sa o foloseasca numai el. Eram foarte buni prieteni, dar in timp mi-am dat seama de caracterul si intentiile sale si de ce toti fostii proprietari ai terenului meu au fost prieteni cu el. Scopul a fost unul singur: sa foloseasca doar el fantana, cu toate ca a fost forata impreuna cu primul proprietar pe care sustine ca l-a despagubit dar nu are documente,(l-am intrebat pe fostul proprietar dar mi-a zis ca sa ma inteleg cu vecinul si ca nu-mi poate spune nimic mai mult) eu sunt al treilea proprietar.
Prima intrebare:
1) Se incadreaza acuzatia sa asupra mea ca fiind infractiune? mentionez ca nu am martori ,
2) Am dreptul sa folosesc si eu fantana?
Cel mai recent răspuns: DORUSTA , utilizator 07:34, 22 Septembrie 2017
Buna ziua,
1. Daca a trebuit sa faceti gropi cuim i-ati violat proprietatea? Ce treaba are intrarea prin efractie cu incalcarea proprietatii? nu are notiuni de drept penal asa caaaaaaaaaaaaaaaa......... Va poate acuza, cel mult, de Tulburarea de posesie 9art 256 C.P.) dar ar fi fara nicio posibilitate de a o dovedi sau violare de domiciliu (art. 244 C.P.) dar si aici este o problema pentru ca nu exista gard acum se construieste. lasati-l sa vorbeasca. Construiti gardul si pace buna.
2. Daca acea fantana este pe hotar si aveti o dovada ca pentru saparea ei s-au folosit fonduri comune cu primul proprietar atunci DA, aveti voie sa o folositi. De altfel accesul la fantani este si un drept moral.

3 Efractia presupune inlaturarea cu violenta prin spargere, rupere sau alte acte similare a oricarui obiect sau dispozitiv care are menirea de a impiedica patrunderea intr-un anumit loc.
Ultima modificare: Joi, 21 Septembrie 2017
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Va multumesc d-le KIRITESCU, dar gardul a fost construit de mine acum 3 ani la insistentele vecinului de a-l pune mai in interiorul terenului meu astfel incat fantana sa ramana la el, si dupa mai multe neintelegeri am hotarat sa il pun conform schtei. Iar dovada ca fantana a fost sapata de cei doi vecini reiese din afirmatia vecinului meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fantana pe teren public Voronet Voronet Buna Ziua, Vecinul a sapat o fantana pe un teren public,in vederea exploatarii, Dupa o perioada de exploatare nu a fost multumit si a umpluto cu ... (vezi toată discuția)
Dreptul de folosinta a unei fantani madalinahiu madalinahiu in speta este vorba despre un put(fantana) de la care se alimentau cu apa 3 familii. in zona nu exista alta sursa de apa. problema care a aparut in timp este ... (vezi toată discuția)
Intelegere anulata DORUSTA DORUSTA La cumpararea unui teren m-am inteles cu vecinu sa-i las lui o fantana sapata pe ambele proprietati, adica vine cam 60% pe al lui si restul pe al meu. Dupa o ... (vezi toată discuția)