avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriere plata facturi cablu tv
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriere plata facturi cablu tv

Buna seara. In mai 2014 am facut o cerere de reziliere a contractului de cablu tv,pe motiv ca ne mutam si la noua adresa compania respectiva nu avea infrastructura(acest aspect l-am aflat de la ei).Metionez ca acest motiv de reziliere era stipulat si in contract. Compania de cablu,pe langa faptul ca nu a reziliat contractul nu a vrut sa ne primeasca nici echipamentele inapoi,impreuna cu o tableta primita cu o luna inainte,la reinoirea contractului. Nu aveam intentia sa renuntam la serviciile lor,singurul motiv fiind acela ca in cartierul unde ne-am luat casa ei nu furnizau servicii.
La o saptamana de la depunerea cererii de reziliere ne-am mutat,compania continuand sa emita facturi la vechea adresa unde stateam in chirie. Dupa 3 luni,vazand ca nu reziliaza contractul am mers si am depus din nou o cerere prin care solicitam o rezolutie in scris a cererii noastre de reziliere.Am reusit atunci sa returnam o parte din echipament,insa tableta respectiva,desi era in cutie sigilata,deoarece am aflat ca ne mutam si vroiam sa o returnam,nu au vrut sa ne-o primeasca solicitandu-ne o suma de bani pentru ea,mult peste pretul pietei la data respectiva. In total au fost emise 3 facturi dupa data depunerii cererii de reziliere,facturi pe care nu le-am platit.
Astazi insa,am fost anuntati de catre mama sotului ca a primit un dosar de la judecatorie prin care ni se cere suma de 1800ron. Au trecut 3 ani si 4 luni de la ultima factura platita la ei,pot sa ne actioneze in instanta dupa aceasta perioada in care nu am platit nimic din ce a fost cerut abuziv(cele 3 luni si pretul tabletei)?Oare nu s-au prescris aceste sume. Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat ca ma simt furata,mai ales ca am incercat sa rezolv amiabil aceasta problema acum 3 ani
Cel mai recent răspuns: mia_livia , utilizator 22:36, 25 Septembrie 2017
Ar fi bine sa studieze un specialist actele. Din cele relatate este posibil sa fi intervenit prescriptia. Daca a inceput deja executarea silita, trebuie sa aveti in vedere ca int ermen de 15 zile puteti depune contestatie la executare silita.
Mama sotului nu a stiut sa spuna exact ce scrie in acel dosar,doar ca suntem dati in judecata pt suma de 1800ron reprezentad 600ron restante + 1200ron penalizari. Am cautat dosarul online la judecatoria fostului domiciliu al sotului,unde a fost deschis dosarul si l-am gasit depus cu data de 13.09.2017 si prima modificare aparuta in dosar pe 19.09.2017,insa este tot ce scrie acolo,nimic mai mult. Nu am intrat in posesia dosarului aflat la soacra,abia aseara ne-a anuntat ca l-a primit
nu este dosar de executare. este ordonata de plata probabil sau cerere de valoare redusa. Trebuie sa formulati intampinare, sa va aparati. Aveti sansa sa va aparati si sa castigati dosarul, fara a ajunge la executare silita.
Am sunat acum la judecatorie sa intrebam despre dosar si doamna de acolo ne-a spus ca tot dosarul respectiv este o cerere de chemare si ca noi avem obligatia ca in termen de 25 de zile sa formulam o cerere de intampinare la acuzatiile aduse de catre compania de cablu tv. Acum,dupa cele citite de mine si din lipsa de experienta in acest domeniu,va rog frumos sa imi spuneti cum trebuie procedat in acest caz. Pot cere prescrierea datoriei,tinand cont ca din mai 2014,de cand a fost emisa abuziv prima factura neplatita de noi,urmand inca doua noi nu am facut nici o plata catre aceasta companie?
Sau trebuie sa formulam o cerere de aparare alaturi de care sa depun toate cererile facute de noi pt rezilierea contractului,insa nu gasim,desi stiu sigur ca am facut,cererea prin care le-am cerut sa ne dea in scris motivul pentru care refuza sa primeasca inapoi tableta respectiva si ne cer abuziv bani pe ea

Alte discuții în legătură

Prescriptie factura cablu tv mia_livia mia_livia Buna ziua. Am mai postat o intrebare cu referire la un proces intentat de rcs-rds cu privire la niste facturi neachitate din 2014. Intre timp a aparut o noua ... (vezi toată discuția)
Penalizari in urma cesionarii datoriei CorinaSusu CorinaSusu Buna ziua, Va rog frumos in masura in care se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi legate de urmatoarea situatie: Mama mea a avut un contract cu o companie ... (vezi toată discuția)
Taxa de reziliere impusa de firma de cablu/internet ContSters247399 ContSters247399 buna ziua, v-as ruga sa imi spuneti daca este legala taxa de reziliere a contractului inainte de termen. situatia mea sta astfel: am cerut rezilierea ... (vezi toată discuția)