avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prescriptie factura cablu tv
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescriptie factura cablu tv

Buna ziua. Am mai postat o intrebare cu referire la un proces intentat de rcs-rds cu privire la niste facturi neachitate din 2014. Intre timp a aparut o noua factura,emisa la un an de la emiterea primei facturi neplatite in aprilie 2014(pt ca in aprilie am cerut,conform contractului rezilierea pe motiv ca nu au infrastructura in zona in care ne mutam),cu un rest de plata reprezentand contravaloarea unei tablete pe care am primit-o cu o luna inainte de a ne muta si pe care am incercat in nenumarate randuri sa o inapoiem,dar nu au vrut sa o primeasca,ei vroiau bani.
In intampinare am cerut prescriptia celor 3 facturi emise in 2014(mentionez ca au fost emise dupa ce am facut cererea de reziliere la care nu am primit raspuns si am rezolvat rezilierea prin protectia consumatorilor) si am cerut anularea facturii din 2015,emisa la un an de la incetarea contractului,pe motiv ca este emisa abuziv,tinand cont ca am incercat sa predam acea taleta care nu fusese utilizata,avem si un nr de inregistrare de la o cerere facuta la ei,prin care le ceream motivul refuzului primirii tabletei.Acum am vazut ca s-a hotarat ca cele 3 facturi din 2014 au fost prescrise,dar avem de plata factura din 2015 cu penalizari de 0,2% pe zi,plus 500ron cheltuieli de judecata,cu drept e apel in 30 de zile(procesul a fost la vechiul domiciliu al sotului,chiar daca din 2012 nu mai are domiciliu acolo). Va rog din suflet sa imi spuneti de ce nu a fost luata in considerare si factura din 2015,care a fost emisa dupa un an de la incetarea contractului pt o tableta pe care am incercat sa o inapoiem in nenumarate randuri si ce am putea sa facem?Avem doi copii mici de crescut si nu avem atatia bani de dat pt nimic. Ce urmeaza in continuare?Daca facem apel,poate se mai adauga la cheltuielile de judecata si platim mai mult,daca nu facem apel ce se intampla? Multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Prescriere plata facturi cablu tv mia_livia mia_livia Buna seara. In mai 2014 am facut o cerere de reziliere a contractului de cablu tv,pe motiv ca ne mutam si la noua adresa compania respectiva nu avea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,este legal ca rds&rcs să trimită somații de plata ... Nic54 Nic54 Buna ziua,este legal ca RDS&RCS să trimită somații de plata după 6 ani, deși eu am renunțat la serviciile lor din motive de proasta funcționare a ... (vezi toată discuția)
Factura rds pt un contract pe care nu il recunosc Sorin09 Sorin09 Buna ziua, Am o situatie pe care o consider abuz din partea operatorului RCS RDS. Voi incerca sa prezint faptele cronologic pentru a va putea face o idee ... (vezi toată discuția)