Buna ziua
Am nevoie daca ma poate lamuri cineva care este modul corect de calcul al unui program de vizita.
Instanta a spus:" în prima şi a treia săptămână din lună , de vineri ora 17 până duminică ora 17", din calculul meu aceasta este a treia saptamana din luna si ar trebui sa iau copilul, mama spune ca este al 4-lea weekend si refuza sa-l dea.
Cine are dreptate
Amândoi aveţi dreptate.Acum este a treia săptămână completă din septembrie, dar azi începe al patrulea weekend din lună.
Nu există precizare legală în astfel de situaţii. Unele păreri consideră că vorbim de "prima săptămână" dacă de la începutul lunii au trecut cel puţin 4 zile, alţii că se ia în calcul săptămâna întreagă. La dvs., azi este al patrulea weekend, fiindcă nu putem nega că primul a fost în 1-3 septembrie.
Cereţi instanţei lămurirea dispozitivului.
In primul rand, asta cu primul si al treilea arata ca dvostra aveti 24we-uri iar mama are 28. Acest lucru (incorect, de altfel) arata ca dvoastra pierdeti 2we/an in favoarea mamei. Aceste we-uri apar in lunile cu 5we-uri. Am vazut o lamurire de dispozitiv in care instanta a lamurit ca primul we din luna (in conditiile de vineri-duminica) este CEL ULTERIOR we-ului in care data de 1 cade sambata sau duminica.
In cazul lunii sept 2017, insa, primul we din luna este cel vineri 1-duminica 3, luna incepand cu un we complet.
Corect si simplu ar fi ca instantele sa acorde we-uri din SAPTAMANILE pare, respectiv impare. Pe de o parte s-ar da acelasi numar de we-uri (26 fiecaruia), respectiv numerotarare saptamanilor din an are valente oficiale.
Propuneti mamei o anumita reglementare, eventual cea sugerata mai sus. Daca nu va confirma in scris, atunci veti fi nevoit sa cereti o lamurire de dispozitiv in instanta.