avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... inchidere firma cu datorii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

inchidere firma cu datorii

buna ziua ,as dori va rog sa imi spuna cineva daca pot inchide o firma care are datorii la diverse bugete cam 100000lei deoarece nu mai lucrez pe ea de anul trecut si nu mai am posibilitatea sa platesc ,bine-nteles cu costuri minime din partea mea,deja m-au chemat de la anaf cu acte ...ale firmei
Cel mai recent răspuns: Dragos Dimitrescu , Contabil 13:03, 22 Septembrie 2017
inchidera firmei inseamna lichidare cu radiere.
Se face in doi pasi la registrul comertului
1. Se depune cerere de lichidare care se publica in monitorul oficial. Dupa publicare asteptati termenul de 15 zile de apel si apoi puteti demara pasul 2.
2. Din pacate la pasul 2 registrul comertului va solicita pe langa bilantul de lichidare si un certificat de atestare fiscala de la anaf din care sa rezulte ca nu aveti datorii. Existenta datoriilor va impiedica sa radiati firma din registrul comertului.

Daca nu ati avea datorii costurile ar fi de 126 lei la fiecare pas.

Altfel, daca ati facut datorii si nu doriti sa le achitati, asteptati sa se prescrie si mai incercati dupa aceea.
anaf ma amendeaza??
Nu!!! Doar va solicita niste documente probabil pentru a va propune o esalonare la plata si un angajament de plata.
Daca nu va prezentati la discutii va vor putea amenda.
Mergeti cu sinceritate si explicati situatia in care va aflati si puteti sa obtineti maxim o esalonare la plata a datoriilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare firma doinaradicof doinaradicof Buna ziua, Am o societate comerciala infiintata in 2007., cu sediul social in Slobozia, jud Ialomita. Am desfasurat cateva luni de activitate iar in august ... (vezi toată discuția)
Radiere georgelgica georgelgica Care este differenta intre radierea ca urmare a dizolvarii si radierea ca urmare a incetarii activitatii? (vezi toată discuția)
Falimentul unei firme fara activitate Melidna12 Melidna12 buna ziua, am o problema cu o firma care este inactiva, defapt nu a avut niciodata activitate de 7 ani de cand este infiintata. Cum se poate declara ... (vezi toată discuția)