avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am vreun drept și eu asupra apartamentului cumpărat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am vreun drept și eu asupra apartamentului cumpărat în timpul concubinajului?

Buna ziua sunt impreuna cu iubitul meu de 8 ani si de 2 ani ne-am mutat impreuna..Am luat un imprumut prin prima casa,insa imprumutul este pe numele lui la fel si apartamentul,eu am facut imprumut de avans...insa rata si cheltuielile le platim aman2.Eu nu figurez nicaieri,si totusi daca o sa ne despartim eu o sa am vrun drept??Nu avem copii..Am chitantele de la banca ca eu am fost mereu de an dus banii la banca...va multumesc frumos.o zi frumoasa
Ultima modificare: Vineri, 22 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:54, 22 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Daca puteti dovedi ca imprumutul facut de dumneavoastra este pentru avans atunci aveti dreptul la restituirea lui.
Ca sa fie o treaba curata va sfatuiesc sa mergeti impreuna cu domnul la un notar si acesta sa dea o declaratie pe proprie raspundere privind contrivutia dumneavoastra la achizitionarea acelui apartament.
Puteti demonstra sumele de bani investite la plata pretului ?

Atunci aveti un drept de creanta,in limita contributiei financiare avute.

Sumele de bani investite la plata pretului dau nastere unui drept de creanta.
Dreptul de creanta este supus termenului general de prescriptie,cel de trei ani.

Determinati l pe partnerul de viata sa dea o declaratie notariala in care precizeaza sumele primite.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul unui apartament în concubinaj Rares123 Rares123 Bună seara, în urmă cu un an am achiziționat împreună cu fosta iubită un apartament, în rate, ea punând suma de 6 mii de euro, suma care ni s-a ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament luat cu credit inainte de casatorie AlexB1 AlexB1 buna ziua Am luat un apartament prin credit inainte de casatorie, sunt singurul proprietar. creditul se desfasoara si acum in timpul casatoriei, iar sotia ... (vezi toată discuția)
Investiție în casa iubitului. se poate face un act la notar ca, în cazul unei eventuale despărțiri, să fiu despăgubită cu jumătate din suma cheltuită de amândoi? ContSters497945 ContSters497945 Buna ziua. Am si eu o intrebare: urmeaza sa remodelam casa iubitului cu un imprumut de nevoi personale pe numele iubitului deoarece el are salariul mai mare. ... (vezi toată discuția)