avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare apartament luat cu credit inainte de casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare apartament luat cu credit inainte de casatorie

buna ziua

Am luat un apartament prin credit inainte de casatorie, sunt singurul proprietar. creditul se desfasoara si acum in timpul casatoriei, iar sotia nu este platitoare la acest credit. nu este domiciliul nostru.

Doresc sa vand acest apartament.

Este necesar ca sotia sa fie la momentul vanzarii sa isi dea acordul? (Intreb daca este necesar, nu recomandat)

Multumesc, alex b
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu este necesar.
Totusi, din punct de vedere teoretic soția dvs are un drept de creanta asupra îmbunătățirilor aduse bunului.
Ceea ce înseamnă că este posibil ca anterior vânzării, cei de la banca sau notarul sa solicite o declarație a soției ca nu are nicio pretentie asupra apartamentului și nu își exercită acel drept de creanta.
Stimate domn,

Vanzarea poate sa aiba loc fara manifestarea de vointa a sotiei dumneavoastra, bunul este propriu.

Imprumutul este propriu, de asemenea, contractat anterior incheierii mariajului.

Daca, insa,a investit sume de bani, pentru a achita ratele bancare, acest aspect da nastere unui drept de creanta.

Dreptul de creanta trebuie demonstrat si cuantificat in instanta.

Instanta de judecata constata si pronunta existenta unui drept de creanta.

In probatiune, sotia dumneavoastra poate uza de orice miijloc de proba.

Prescriptia intre soti nu curge, ci este suspendata.

O zi frumoasa,

av.Stoica Ioana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Maria Magdalena Manole Maria Magdalena Manole Bună ziua. Sunt căsătorită de 2 ani și avem un copil de 3 luni. Apartamentul în care locuim este pe numele meu. L-am cumpărat prin programul prima casa ... (vezi toată discuția)
Divort - partaj - credit bancar Trifan Bogdan Trifan Bogdan Din motive pe care nu le voi enumera aici doresc sa divortez. Nu avem bunuri comune de impartit. Ambii suntem la a doua casatorie si piecare avem bunuri ... (vezi toată discuția)
Partajare bunuri in caz de divort mirelada mirelada Buna ziua, Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: Sunt casatorita de 6 ani si am un apartament de 2 camere ... (vezi toată discuția)