avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sentinta copiata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sentinta copiata

Buna seara
Recent am primit sentinta Judecatoriei intr-o speta civila. Motivarea Instantei era, culmea, copiata "cuvant cu cuvant", dupa concluziile scrise ale avocatului partii adverse. Atat de constiincios a fost cel care a redactat sentinta, incat a copiat pana si greselile (notiuni de drept) din textul concluziilor scrise ale avocatului respectiv, invocand chiar un art. de lege care nu se poate aplica in speta, lucru evident, deoarece textul legii specifica foarte clar, situatiile in care aceasta lege nu se aplica. Actiunea de chemare in judecata avea doua capete de cerere, iar instanta s-a pronuntat ( a copiat) doar asupra unui singur capat din cerere, exact cum sunt redactate si concluziile scrise ale partii adverse, acestia probabil neputand contracara argumentele si probele prezentate de noi. Acolo unde balanta inclina in favoarea noastra, Instanta a "uitat " subit sa motiveze, sa stabileasca pertinenta celor demonstrate de catre noi. Va rog sa-mi spuneti;);), daca maniera in care Instanta a procedat cand a motivat sentinta, este corecta, ce ma sfatuiti sa fac in continuare. Oricum, apelul intra clar in discutie. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: raul89 , utilizator 13:53, 5 Octombrie 2009
Exista o singura modalitate de a afla daca sentinta a fost corect data,faceti apel in termen si motivati in cecrere,pe langa situatiile ce tin de speta in cauza si faptul ca nu a-ti avut parte de un proces echitabil,cu explicatiile pe care le aveti.
In motivarea cererii de apel ,pe care o veti formula,trebuie sa aratati ,dvs. sau avocatul care va reprezinta,situatiile stipulate in mesaj.Simpla relatare ca nu s-a pronuntat decat pe un singur capat de cerere,in loc de doua,este un motiv serios,dar si legal ,pentru a ataca sentinta despre care faceti vorbire
Daca instanta de judecata a omis sa se pronunta asupra unui capat de cerere fie exercitati calea de atac a apelului (in termen de 15 zile de la comunicarea sentintei) , fie solicitati completarea hotararii judecatoresti (care e supusa regulii ca se poate cere in termenul in care poate fi exercitat apelul sau recursul , dupa caz ).

Partile nu sunt obligate la cheltuielile de judecata ocazionate de completarea hotararii judecatoresti.
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Va multumesc pentru raspuns. Se mai poate cere completarea hotararii judecatoresti daca am declarat deja apel?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta in procesele civile LUNCANU IONEL LUNCANU IONEL Va rog sa imi spune-ti in cat timp trebuie sa ajunga hotararea acasa dupa terminarea procesului (prima instanta), avand in vedere termenul procedural pentru ... (vezi toată discuția)
Instantele de judecata si ordinea acestora hopeless1 hopeless1 as dori sa fiu si eu lamurita cu acest aspect va rog frumos. am cam inteles dar lamurita tot nu sunt. stiu ca sunt trei instante care ar trebui sa judece un ... (vezi toată discuția)
Cale de atac - pot schimba avocatul, pot prezenta alte inscrisuri? t_zdru t_zdru exista vreo modalitate ca in perioada care incepe de la sedinta de apel pina la pronuntarea sentintei ( o saptamina) de schimbare a avocatului sau de ... (vezi toată discuția)