Buna ziua,
Urmare a demisiei la zi, in perioada de proba, au ramas la mine echipamentele din dotare: autoturism, laptop, telefon.
Pentru ca sediul firmei la care lucrasem este la 300 km departare si pt. ca mi s-a refuzat decontarea deplasarii, cat si compensarea zilei pierdute, i-am rugat in repetate randuri sa trimita ei un delegat caruia sa-i fac predarea. Insista insa sa merg eu, amenintadu-ma ca-mi fac plangere pentru abuz de incredere. Mentionez ca nu am folosit bunurile, ca sunt in siguranta si inca odata, sunt dispus sa le predau oricand, de la domiciliul meu, unui delegat trimis de firma.
Intrebarea e cea din titlu: este abuz de incredere, atata timp cat eu nu refuz sa predau bunurile?
Nu stiu ce documente ati semnat dvs la primirea echipamentelor si ce era stipulat acolo, dar este de bun simt ca predarea sa se faca la sediul firmei, banuiesc ca de acolo le-ati si ridicat.
Elementul material al infractiunii de abuz in serviciu se poate realiza prin mai multe modalitati alternative, nu numai prin refuzul de a-l restitui, respectiv: 1).Însuşirea, 2). dispunerea sau 3).folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori 4).refuzul de a-l restitui.
Realizarea oricărei modalităţi a elementului material va conduce la consumarea infracţiunii.
E greu de spus daca ar fi vorba de abuz de încredere.ca regulă la sediu ar trebui predate dar în mod excepțional se poate si cum vreti.Este însă bine sa ii notificări în scris prin avocat.
Depinde si care sunt motivele concrete pentru care nu mergeți la sediu.
Aveti dreptul de a merge însoțit de avocat la sediu daca exista anumite probleme...