avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Relatia cu autoritatile Depagubire RCA pentru accident in alta tara
Discuție deschisă în Relatia cu autoritatile

Depagubire RCA pentru accident in alta tara

In decembrie 2016 o ruda pleaca in Germania cu remorca mea. In Austria sunt loviti din spate de o masina inmatriculata in Romania. Politia austriaca trimite actele firmei care trebuia sa despagubeasca. Ruda mea vine in tara in ianuarie si depune toate actele la firma de asigurari din localitatea de domiciliu. In accident au fost implicate 4 auto, un VW Amarok inmatriculat in Italia,care tragea remorca, un Opel Corsa inmatriculat in Germania si care era pe remorca, remorca si cel care a provocat accidentul. Prin aprilie i se spune ca a fost dat numar gresit la dosar si ca trebuia bagat in registrul cu daune externe. Ruda mea a luat actele, s-a dus in Italia la avocat si a deschis dosarul de acolo. Masinile avariate au fost duse in Germania - chiria in Austria era de 25 euro/zi-la domiciliul proprietarului Opel Corsa. Prin iulie asiguratorul a gasit un expert care sa vada masinile si a spus ca toate sunt "dauna totala". Pana in prezent nu am primit nici banii ( nu stiu cati ) nici o alta forma de comunicare din partea societatii in cauza desi am sunat la telefon, am trimis o scrisoare, cateva e-mailuri si nimic. In cazul deschiderii dosarului de dauna in Italia care ar fi termenul in care firma de asigurari ar trebui sa plateasca? Imediat se implineste un an de la accident dar primul dosar/notificare despre accident din parte noastra a fost in ianuarie 2017.
Cel mai recent răspuns: Estudio juridico (Studio Legale) , Avocat 12:23, 20 Octombrie 2017
Luati legatura cu avocatul in Italia si cereti lamuriri. Societatea de asigurari, dat fiind faptul ca ati dat mandat unui avocat, comunica la cabinetul acestuia atat intentia de risarcimento cat si quantumul. La asigurare degeaba sunati,
Nu va pot da un timp de procesare a cererii pt ca nu cunosc nici entitatea daunei, numele asigurarii ...sunt asigurari cu care se negociaza greu, ...altele cu care obtii mai usor risarcimentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vehicul imprumutat, accident in germania mircea_m mircea_m Am imprumutat unui amic o remorca (platforma transport autovehicule), in Iunie 2013, pentru a aduce un autoturism din Germania, acolo ansamblul de ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier carina29ro carina29ro Buna ziua! As vrea sa va cer o parere. Sunt victima unui accident rutier petrecut la inceputul lunii ianuarie 2016. Relatez in continuare faptele, asa cum ... (vezi toată discuția)
Lipsa acte alexutzcl alexutzcl buna ziua.am si io o problema am cumparat acum o luna o masina din austria si am fost la o firma de asigurari si am luat numere provizori pe 8 zile si mi-sa ... (vezi toată discuția)