Buna ziua , in urma cu 2 luni am fost luat de acasa printr-un mandat de aducere de catre organele de politie si dus la sediul D.I.IC.O.T pentru a fii anchetat intr-un dosar de trafic de droguri de risc (cannabis) din care facea parte un vechi prieten . Acolo am fost audiat de catre procuror in legatura cu dosarul , am recunoscut faptul ca am consumat de 2 maxim 3 ori in viata , nu am detinut asupra mea astfel de lucruri niciodata si nu am platit pentru asa ceva . Am spus ca acea persoana mi-a dat de la el 3-4 "fumuri,, si asta a fost tot , in rest nu am avut vreo legatura , a fost o criza adolescentina cu toate ca eram proaspat major si curiozitatea a fost mai mare decat gandirea lucida a situatiei. Am primit 2 foi de la procuror in urma audierii cu titlul de proces verbal , in prima am fost pus sa semnez la suspect iar pe cea de a 2-a la inculpat . Pe cea de a 2-a foaie in care sunt pus sub calitate de inculpat scrie ca au fost constatate faptele : "in decursul lunii anului 2016 a primit cu titlu gratuit droguri de risc pentru consum propriu,, . Acum revin cu intrebarile urmatoare: , Ce as putea patii in aceasta situatie ? Nu am fost citat la nici o sedinta de instanta in termen de 2 luni de la inceperea anchetei, s-ar putea judeca in lipsa mea si as putea sa primesc ceva mai rau decat o amenda penala ?
Legea va confera dreptul de a apela la avocat pentru a se interesa de cursul dosarului.
Aceasta ar fi cea mai utila si operativa modalitate sa va informati in concret.
O alta varianta este sa asteptati pana veti primi ceva de la organul judiciar.
De judecat in lipsa nu se pune problema deoarece veti fi citat.
Care va fi sanctiunea aplicata doar avocatul care merge sa va analizeze dosarul va putea sa va informeze deoarece sunt mai multe lucruri de studiat.
Problema este ca am cautat pe net despre acel dosar penal iar la partea inculpata nu imi apare numele , insa cei ce au fost arestati preventiv la domiciliu au fost instiintati ca le este interzisa comunicarea cu oricare dintre martori sau coinculpati unde imi apare numele in acea lista . Aici nu sunt sigur ce calitate am . Va multumesc frumos pentru raspuns!
De aceea ziceam ca trebuie analizat cazul in concret cu dosarul.
Sunt niste chestii la care avocatii se pricep sa inteleaga dar daca au date concrete samd.
Pe banuieli se pot spune multe dar nu va ajuta.
Se poate vorbi o ora...si sa nu fiti lamurit...
Am inteles , insa asteptam o concluzie in mare a ceea ce as putea patii. Pe internet am gasit multe variante in care s-ar putea solutiona si nu am inteles prea bine in ce mod s-ar putea incheia dosarul.
Eu din cate inteleg dosarul este in faza de urmarire penala, nu ati fost inca trimis in judecata,
Ce ati vazut dvs pe portal este dosarul in care s-au luat masuri preventive impotriva altor inculpati.
Ati inteles exact de ce sunteti acuzat?
Ce s-a retinut in sarcina dvs?
S-au gasit droguri asupra dvs?
Trafic de droguri!
spawn29
As vrea sa stiu daca e posibil si legal ca dosarul in care sunt anchetat de diicot sa se termine acolo, sa nu fie nevoie sa ajung la tribunal? sunt acuzat de ... (vezi toată discuția)