avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Locuiesc in casa parinteasca de 19 ani(imobil la bloc,confort 1 , decomandat) , timp in care sotia mea a fost tutore , curator prin Hot. Jud. pentru mama mea bolnava grad handicap 1 cu drept de insotitor.Anul acesta a decedat.In apartament am facut investitii majore inca din anul 2008 (cca.12.000 euro) pentru bunul confort al familiei, prin credit bancar de nevoi personale , acesta fiind scadent in anul 2019.Fratele meu doreste sa sa facem succesiunea si partajarea bunurilor ramase dupa parinti.Precizez ca tatal a decedat acum 19 ani si s_a facut dezbaterea succesorala si partajarea bunurilor.Imobilul a fost atribuit in totalitate mamei , prin Hot.Jud. , noi copiii primind sulte.Sultele nu au fost achitate , intervenind prescriptia.Intrebarea mea este daca din valoarea totala /la partajare(dupa decesul mamei noastre) se va tine cont de investitiile facute de mine.Adica , bunul imobil valoreaza X Roni , se scade investitia _care a dus la cresterea valorii imobilului_centrala termica , izolare interior/exterior,valoarea( noua )a instalatiilor electrice , sanitare , termopane,parchetare,tamplarie interioara ; valoarea rezultata , y sa o impartim in mod egal.Precizez ca am documente fiscale pentru toate investitiile.Fratele meu nu a contribuit cu nimic nici la imbunatatirile imobilului nici la cheltuielile ocazionate cu decesul mamei.
Ultima modificare: Duminică, 24 Septembrie 2017
marcus68, utilizator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:29, 24 Septembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se va tine seama,avet un drept de creanta ptr.sumele investite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare imobil dirina2 dirina2 Buna seara! Va expun urmatorul caz, cu dorinta si rugamintea sa ma ajutati cu un sfat. In anii \'70 doi soti s-au despartit in fapt (fara divort), si-au ... (vezi toată discuția)
Partaj mostenire Manu22 Manu22 Buna ziua, Locuiesc impreuna cu sotul in imobilul mamei mele. Dorim sa aducem modificari si imbunatatiri acestui imobil si sotul este cel care va face ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez investitia facuta intr-o casa care nu este pe numnele meu? simyna-antonela simyna-antonela Buna ziua! A-si dori sa ma lamuriti intr-o problema delicata: suntem o familie de 5 copii, iar mama este singura prorpietara a unui imobil. De cativa ani mama ... (vezi toată discuția)