avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Întrebare pentru un caz social: om fără resurse ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Întrebare pentru un caz social: om fără resurse financiare deposedat de moștenire. Cum ar trebui să procedeze ca să fie despăgubit?

Buna seara! Am o problema legata de un caz social cunoscut de mine. Un barbat din satul meu, in varsta de 34 de ani, a fost crescut la Casa de copii. Mama lui a fost educatoare, cand l-a nascut deja era bolnava si a fost nevoita sa-l dea la Casa de copii. El a revenit in sat dupa terminarea scolii si a aflat ca i s-a vandut casa de catre rudele mamei sale, care decedase intre timp. El acum a luat legatura cu rudele, dar este refuzat mereu. Casa care trebuia sa fie a lui are acum al doilea proprietar, acesta a zis ca ar fi de acord sa paraseasca casa, daca i se va da contravaloarea ei. Rudele baiatului zic mereu sa nu astepte de la ele nimic, fiindca nu au bani. Totusi, el are drept la parte din casa si din pamantul familiei. Cum se poate rezolva acest lucru? Mentionez ca omul nu are locuinta, lucreaza cu ziua pe la oameni si sta pe unde poate, ba pe la un patron milos, ba intr-o magazie dezafectata. Va rog, trimiteti-mi un raspuns, ca sa il pot ajuta. Nu prea are nici bani, doar pensia de urmas dupa mama, asa ca nu stiu daca-si va putea permite un avocat. Cum sa procedeze in acest caz? Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 25 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Denisa19680919 , utilizator 06:12, 27 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ceva ceva se poate face, insa trebuiesc bani pentru taxe, bani pentru avocat sau cunostinte juridice, trebuie sa se indrepte impotriva rudelor. Ma tem ca doar cu buna vointa nu se poate face mare lucru.
Multumesc, asta stiam, dar credeam ca imi spuneti ce acte-i trebuie omului in caz ca incepe o actiune?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai ce acte? Toate actele de stare civila pe care le are, buletin, certificat de nastere, certificat de deces, de mostenitor, acte de casa, extrase, trebuie vazut ce are, ce nu are, ce poate sa faca rost, merge la notarul care a dezbatut succesiunea, vede ce acte s-au intocmit, face cererea de chemare in judecata, propune probe, si plateste taxe de timbru la valoare si asa mai departe. Chestia asta cu "in caz ca incepe actiunea", in primul rand ii trebuie bani de taxa. Si? Ce face calculeaza el valoarea si plateste taxa de capul lui, si introduce cererea gresit si pierde banii?
Se depune cererea de chemare in judecata la judecatoria de care apartine si in cuprinsul aceleiasi cereri se face o cerere de acordare a ajutorului public judiciar pentru avocat din oficiu care sa formuleze cererea de chemare in judecata in termeni juridici si sa sustina cauza respectiva si in acelasi timp si cerere de a.p.j. pt. taxa de timbru care va fi stabilita de instanta .
Mulțumesc

Alte discuții în legătură

Cum se deschide un proces? viot viot Buna ziua. Vreau sa spun ca nu am avut niciodata de a face cu justitia, n-am fost la nici un proces niciodata. Acum, e cazul sa ma judec cu niste rude pe o ... (vezi toată discuția)
Invocare uzucapiune - help ! n12345 n12345 HELPPP !!! Pentru invocarea uzucapiunii este valabila posesia de peste 30 ani asupra unui teren pentru care nu sa platit impozit, dar care sa contopit cu ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru judiciar belcris141 belcris141 Buna ziua.Cand se plateste taxa de timbru judiciar pe o constructie ,cand se depun actele de catre avocat sau dupa infatisare.Am inteles ca se plateste 10% ... (vezi toată discuția)