avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de timbru judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de timbru judiciar

Buna ziua.Cand se plateste taxa de timbru judiciar pe o constructie ,cand se depun actele de catre avocat sau dupa infatisare.Am inteles ca se plateste 10% din valoarea de impunere pe constructie din certificatul fiscal emis de catre primarie.Am mai auzit variante ca judecatorul nu ar tine seama de acest certificat si trimite expert pt evaluare si atunci e 10% din valoare spuse de catre expert.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: belcris141 , utilizator 13:46, 28 Aprilie 2016
Taxa judiciara de timbru se plateste anticipat adica, la introducerea cererii de chemare in judecata.instanta este cea care va stabili taxa judiciara de timbru, este posibil sa solicite efectuarea unei expertize ptr.evaluare, valaorea de impunere este doar orientativa, de obicei instanta nu fixeaza taxa judiciara de timbru la aceasta valoare ci, la valoarea de pe piata libera.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare teren pt stabilire taxa de timbru sorin42 sorin42 Buna. As avea si eu o intrebare: daca un expert tehnic judiciar evalueaza un teren cu mult sub valoarea lui de piata, prin incadrari nereale in grilele de ... (vezi toată discuția)
De unde obtin un certificat fiscal cu valoarea de impunere a terenului? iuliana dan iuliana dan sint in proces de partaj,pentru iesire din indiviziune.adica sintem doua surori carora parintii ne-au dat case,una linga alta si dorim sa impartim si ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune atribuire parti si estimare valoare 1dragon6 1dragon6 Doresc sa ies din indiviziune cu tatal dupa 14 ani, Am plecat din municipiu in 1982 si dinsul nu va vinde sau ajunge la o intelegere cu mine. Tatal traieste ... (vezi toată discuția)