avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Declinare competenta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Declinare competenta

Buna ziua!
In cazul in care se introduce la Tribunal o actiune de recuperare creanta, iar tribunalul declina competenta in favoarea judecatoriei invocand exceptia necompetentei materiale, se face din oficiu. Adica Judecatoria va inregistra actiune si se vor cita partile sau trebuie sa fac o nou actiune si trebuie sa o depun la Judecatorie?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: iarina_73 , utilizator 11:20, 5 Octombrie 2009
Nu trebuie sa faceti alta actiune...se schimba doar instanta, urmand sa primiti citatie cu termenul de judecata! B-)
Nu trebuie sa faceti dvs. nimic. Tribunalul va trimite dosarul judecatoriei urmand sa primiti citatie asa cum am spus colegul. (o sa vedeti acelasi nr. unic de dosar pe citatie)
In cazul in care tribunalul declina competenta de solutionare a dosarului catre judecatorie , o sa primiti citatie de prezentare in instanta emisa de catre judecatorie cu acelasi numar de dosar , dupa ce se primeste fizic dosarul de la tribunal! Dvs nu trebuie sa mai faceti nici o alta actiune , ci doar sa asteptati sa primiti citatia!
SUCCES!
=D>
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia necompetentei teritoriale - cum se procedeaza? ganirolf ganirolf Buna ziua, In urma unui proces pe site-ul judecatoriei am regasit solutionarea dupa cum urmeaza: \" Admite excepţia necompetenţei teritoriale a ... (vezi toată discuția)
Competenta instanta Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Dacă o instanţă ddmite excepţia necompetenţei teritoriale pusă în discuţie din oficiu şi declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara andreea001 andreea001 Buna ziua. Am nevoie de putin ajutor. Sunt divortata si in martie anul curent l-am dat in judecata pe fostul sot pentru majorarea pensiei alimentare. ... (vezi toată discuția)