avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Termen aprobare credit Prima casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Termen aprobare credit Prima casa

Astept de 5 luni de zile sa mi se aprobe creditul Prima Casa la banca. Practic, acum 5 luni, dezvoltatorul a scos C.F.-ul, s-a intocmit precontractul de vanzare-cumparare, cu avans 40% si notarul a depus documentele la banca.
In prealabil, am obtinut promisiunea de la Fondul National de Garantare prin intermediul bancii.
Banca a solicitat nenumarate documente de la ambii soti, s-au facut verificari pe salarii, ANAF, etc. ... pentru venituri salariale si din activitate PFA (unul din soti avem PFA). A fost invocata shimbare de legislatie, schimbare de procedura, numai finalitatea nu se vede. Am facut si o solicitare de raspuns asupra stadiului in care se afla dosarul meu. Mi s-a raspuns ca dosarul este "in analiza spre aprobare". Nu este respins, dar procedura este de durata. Numai ca si dezvoltatorul trebuie sa-si ia banii.
Pentru a nu mai lungi subiectul, va rog, spuneti-mi daca exista vreo reglementare in ceea ce priveste finalizare/acordarea creditelor Prima Casa. Pentru orice eventualitate, problemele de acest gen, unde pot fi sesizate?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Tva 0% prima casa Marian_92 Marian_92 Buna ziua, de la 1 martie 2017 nu se va mai plati tva la achizitionarea locuintelor prin programul prima casa. Daca eu am deja un precontract facut inca de ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea bancii Daria8 Daria8 Buna dimineata! Va cer un sfat in legatura cu un credit ipotecar pentru care am depus documentatia la o banca in data de 26 ianuarie 2016. Juristii bancii au ... (vezi toată discuția)
Brd prima casa strain ue loredanadumitrache loredanadumitrache Buna seara, Am nevoie de ajutorul dvstra privind situatia in care ma aflu. Sunt cetatean strain, spaniol cu resedinta temporara in Romania din anul 2013, ... (vezi toată discuția)