avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... VA ROG UN PIC DE AJUTOR....CONCEDIERE FORTATA..
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

VA ROG UN PIC DE AJUTOR....CONCEDIERE FORTATA..

va salut
Am si eu o mare problema de care sper sa ma scapati dvs.
Lucrez la o firma de 2 ani de zile ,firma avand ca specific vanzarea de utilaje.ideea e simpla,
Cand m am angajat am facut -o singur recomandat doar de experienta mea,si de rezultatele mele,fara alte pile ,sau treburi de genul asta.
Timpul a trecut si am rezultatele cele mai bune de 2 ani de zile,rezultate ce au deranjat anumiti colegi si manageri,firma este patronata de un cetatean american care vine de maxim 2 ori pe an si asculta, cred, orbeste de directorul firmei.
Mentionez ca aprox intreagul personal al firmei este angajat din sanul familiei directorului,avem aici veri,nepoti,unchi..etc,,,ati inteles..
De la un timp de vreme vanzarea merge foarte prost,specific crizei,dar din pacate pt ei pe mine nu m a afectat prea mult ,asfel ca vanzarea mea reprezinta cam jumate din restul nepotilor,unchilor..etc..:))))
De ceva timp se fac presiuni asupra mea din partea lor,cred sa imi depun demisia pt ca rezultatele mele efectiv ii desfinteaza pe ceilalti.Partea dezamagitoare e ca si dom director le tine partea...ca de ....sunt in familie...
Cred ca se urmareste ca eu sa imi depun demisia.....sunt constient ca nu prea sunt laude la adresa mea la patron,dar pe de alta parte sunt constient ,ca ceea ce ma tine in aceasta firma sunt numai rezultate mele...
Cum as putea contracara actiunile lor?
Singura modalitate de concediere cred ca ar fi o restructurare,dar, eu nu sunt cel mai nou iar de vandut vand cel mai bine...
Cand se restructureaza se face anume cumva?pe ce baza se fac restructurarile?
multumesc

Multumesc...
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2009
zoldan, utilizator
Cel mai recent răspuns: zoldan , utilizator 22:34, 5 Octombrie 2009
V-as sfatui in primul rand sa va adunati cat mai multe dovezi ale presiunilor care se fac asupra dvs., pentru a le folosi eventual in instanta.
V-as sfatui sa scrieti despre situatia dvs. si patonului american.Indiferent cat de prieten e cu directorul daca ii veti dovedi ca il afecteaza la bani, cred ca va lua o masura .Aratati mai ales cat de bine ati vandut( ce profit a iesit) si ce slabi sunt rudele directorului.
Nimeni nu va poate obliga sa va dati demisia!
Ca sa va concedieze trebuie sa urmeze o procedura legala de reorganizare...
va multumesc pt sfaturi.cred ca asa o sa fac..teama mea cea mare era daca in momentul in care o sa fie restructurari...si asta cred ca se intampla cat de curand as putea fi dat eu afara chiar daca sunt cel care a adus cel mai mare profit.din pacate vad pe fiecare zi situatii asemanatoare cand oameni capabili sunt dati afara si se pastreaza nepotismele...este vrun temeinic legal atunci cand se fac restructurari?cum se face aceasta restructurare?cauza care o determina o stiu...dar modul in care se face ..nu....sau depinde de fiecare politica a firmelor?
va multumesc mult dna antoanela.
S-ar putea ca "politica firmei" sa fie aceea de a concedia pe cei mai performanti salariati (!?). Fiind o firma cu capital privat nu va puteti opune chiar daca aveti dreptate.
Exact cum v-a spus si d-l tudor valeriu, daca vor sa va concedieze, nu prea aveti ce sa faceti. Fiind firma privata, pot desfiinta orice post, motivat doar de necesitatile reorganizarii propriei activitati.

Singurul lucru pe care-l puteti face, in eventualitatea nedorita a concedierii, este sa o faceti in conditii cat mai favorabile dumneavoastra. Adica sa plecati doar daca va desfiinteaza postul, situatie in care beneficiati de preaviz, plata zile de CO neefectuate, salariu compensator si dreptul la indemnizatie de somaj.

Nu semnati vreo demisie sau incetare a CIM prin acordul partilor.

Pana atunci, puteti incerca un memoriu catre patron, daca aveti vreo data de contact a acestuia.
ok ..multumesc...asa o sa fac...ideea e ca in momentul in care o sa anunte disponibilizari,in mod sigur o sa fiu primul iesit din firma..si ma gandeam ca poate poate as putea sa ma leg de faptul ca sunt cel mai bun....etc..

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj? johnyparty johnyparty salutari.lucrez la o firma de 2 ani ,intre timp activitatea firmei s-a cam diminuat,in cazul in care vor sa faca restructurari pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Restructurare pe motive de performanta stofarius stofarius Buna ziua, Recent am fost anuntat ca postul meu va fi desfiintat si mi s-a cerut elegant demisia. Le-am spus ca nu imi pot da demisia, deoarece nu am alte ... (vezi toată discuția)
Restructurarea postului, solutia ideala de a scapa de angajate insarcinate lexxy lexxy Buna ziua! Va rog sa aveti amabilitatea sa imi spuneti daca in eventualitatea in care am depus documentele ce dovedesc starea mea fiziologica de graviditate, ... (vezi toată discuția)